Είμαστε πια Πρωταθλητές – Σαν σήμερα 14 Ιουνίου 1987 -Ο θρίαμβος των παιδιών της Εθνικής -Οταν ο Αργύρης Καμπούρης ήρθε στο “Χαλκίδα Μπάσκετ 89”

14 Ιουνίου 1987!! Η πιο χρυσή μέρα του ελληνικού μπάσκετ. Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, το Χριστοδούλου, το Φασούλα και τ’ άλλα τα παιδιά!!

Αυτή η βραδιά πριν 36 χρόνια όσοι την έζησαν δεν θα την ξεχάσουν ποτέ!!

4 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του τελικού Ευρωμπάσκετ Ελλάδα — Σοβιετική Ένωση ο Αργύρης Καμπούρης με δύο εύστοχες βολές στέφει πρωταθλήτρια Ευρώπης την εθνική Ελλάδας με σκορ 103 — 101 νικώντας τους γίγαντες όπως τους θεωρούσαμε της τότε Σοβιετικής Ένωσης!!

 Το πρώτο camp στη Χαλκίδα το ’89 από τον Αγγέλου παρουσία Του Αργύρη Καμπούρη που αποθεώθηκε.


Τα μπασκετικά camp αποτελούν κάτι το σύνηθες τα τελευταία χρόνια, με αρκετές ομάδες να τα διοργανώνουν σε διάφορες χρονικές περιόδους.
Στη Χαλκίδα κάτι τέτοιο έγινε για πρώτη φορά το μακρινό 1989 και τότε ήταν πράγματι πρωτοποριακό!
Εμπνευστής του ο Βαγγέλης Αγγέλου, παίκτης τότε του Ολυμπιακού που διοργάνωσε το ”Χαλκίδα Μπάσκετ ’89” με έδρα το κλειστό γήπεδο των ΚΕΤΕ, αλλά και τα ανοικτά γήπεδα του Βούρκου!
Μεγάλη η συμμετοχή των νεαρών αθλητών της εποχής από τη Χαλκίδα και όχι μόνο, με καθημερινές διπλές προπονήσεις πρωί και απόγευμα.
Συνεργάτες του Αγγέλου τότε, οι περισσότεροι παίκτες της ΑΓΕΧ εκείνης της εποχής, όπως μεταξύ άλλων διακρίνονται και στη φωτογραφία οι Γιαπλές, Κούτρης, Τσότσος, Τοσούνης, Μπρατσιάκος, Γαλάνης!
Στους καλεσμένους εκείνου του camp και ο Αργύρης Καμπούρης που δύο χρόνια μετά την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ με τις βολές που πέτυχε στην παράταση απέναντι στην τότε Σοβιετική Ένωση, είχε τύχει αποθεωτικής υποδοχής.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!