Ευρωλίγκα: Ο συγκλονιστικός Παναθηναϊκός νίκησε τη Μακάμπι και επιστρέφει στο Final-4 μετά από 12 χρόνια!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο πέμπτο ματς και πήρε την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στο παρκέ. Ο Νίμπο έκανε σ’ ακόμα ένα παιχνίδι ζημιά στην πράσινη ρακέτα και έβαλε τους Ισραηλινούς μπροστά με 7 πόντους (8-15) στο 6′. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και κατάφερε να μειώσει στο καλάθι (19-21) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Με τον Κώστα Σλούκα να βγαίνει μπροστά και τον Χουάντσο Ερνάνγκομεθ να δίνει πολύτιμες λύσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ, ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα (32-30) στο 15′, ωστόσο η Μακάμπι κατάφερε και πάλι να ξεφύγει με 5 πόντους (34-39) για να έρθουν οι Σλούκας και Παπαπέτρου να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια (41-41) στο ημίχρονο.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε τελείως στο τρίτο δεκάλεπτο, με τις άμυνες των δύο ομάδων να βγαίνουν μπροστά και τα καλάθια να έρχονται με πολύ… ιδρώτα. Ο Λεσόρ δεν σταματούσε να χάνει βολές, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ.

Με αιχμή του δόρατος τον Νίμπο, η Μακάμπι ξέφυγε με 49-53, ωστόσο ο Χουάντσο βγήκε και πάλι μπροστά και παρέα με τον Κώστα Αντετοκούνμπο έδωσαν το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (58-56) στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

Με τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να βγάζει μεγάλες άμυνες, o Παναθηναϊκός ξέφυγε με 61-56 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, ενώ ο Ναν έστειλε τη διαφορά στους 8 πόντους (64-56) στο 33′.

Η Μακάμπι χρειάστηκε τέσσερα λεπτά για να πετύχει το πρώτο καλάθι της στην τέταρτη περίοδο, έχυσε τόνους ιδρώτα γενικότερα για να βρει τον διάδρομο προς το πράσινο καλάθι κι όταν ο Ναν πήρε… φωτιά, η διαφορά έφυγε σε διψήφια επίπεδα!

Ο Λορέντζο Μπράουν προσπάθησε να κρατήσει ζωντανή τη Μακάμπι, αλλά το ποτάμι δεν γύρισε πίσω. Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Ισραηλινούς και επέστρεψε στο Final Four της Euroleague ύστερα από 12 χρόνια!

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!