ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ -ΕΥΒΟΙΑ : ΡΙΦΙΦΙ σε πασίγνωστο χρυσοχοείο -Πως έγινε η διάρρηξη -Οι δράστες-Τα κλοπιμαία -Η αντίδραση της Αστυνομίας

Κυριακή ξημερώματα 28 Μαΐου. Οι δείκτες του ρολογιών δείχνουν 2 . Τουλάχιστον 5 τον αριθμό άτομα μαζί με τους τσιλιαδόρους -όπως εκτιμά ο ιδιοκτήτης- πέρναγαν στην τελική φάση του καλά μελετημένου σχεδίου τους. Ήταν η στιγμή που δύο εκ των συνεργών της θρασύτατης διάρρηξης -που βρίσκονταν για ώρα φορώντας γάντια στην ταράτσα του κτιρίου που στεγάζεται το χρυσοχοείο- κατεβάζουν τον τρίτο της παρέας στην πίσω πλευρά του καταστήματος που έχει πρόσοψη στον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης . Στην οδό Αβάντων . Μόλις έφτασε στο σημείο 0 του σχεδίου, την μεσοτοιχία έσκαψε ανοίγοντας μια τρύπα διαμέτρου ενός μέτρου όπου μόλις χωρούσε ένας άνθρωπος. Όχι ιδιαίτερα εύσωμος.

Από εκεί ο εισβολέας μπήκε στο κατάστημα φορώντας κουκούλα και γάντια. Ο συναγερμός χτύπησε δαιμονισμένα αμέσως μόλις μπήκε ο διαρρήκτης που ¨”συνελήφθη” από τα ραντάρ ανίχνευσης κίνησης στο χώρο . Σε διάστημα μόλις 4 λεπτών λειτουργώντας άκρως επαγγελματικά πήρε ένα πολύ μεγάλο αριθμό κοσμημάτων αλλά και άλλων αντικειμένων τα οποία παρέδωσε στους συνεργούς που ανέμεναν. Εν συνεχεία προσπάθησε να διαρρήξει και την ενδιάμεση πόρτα που οδηγούσε στο γραφείο αλλά επειδή έχει ενίσχυση σχεδόν θησαυροφυλακίου δεν τα κατάφερε .

Το εντυπωσιακό είναι ότι η αστυνομία έφτασε μέσα σε 11 λεπτά, όμως οι δράστες είχαν κάνει “φτερά” μαζί με τα μεγάλης αξίας αντικείμενα . Ο ιδιοκτήτης κάνει ακόμα απογραφή για να μπορέσει να διαπιστώσει το ακριβές ύψος των κλοπιμαίων.

Η αστυνομία που έχει στην κατοχή της το καταγραφικό όπου φαίνονται οι ταχυδακτυλουργικές κινήσεις του διαρρήκτη με καλυμμένο βέβαια το πρόσωπο, εκτιμά ότι είναι επαγγελματίες που δεν κάνουν εύκολα το λάθος. Όμως όπως είπαν στο evia online Τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει…

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!