Αγρότες-Σύνταγμα: Τελευταία εξέλιξη -Θα συνεδριάσουν αν θα φύγουν ή θα παραμείνουν-Η ολονυχτία

Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Συντονιστικής επιτροπής των αγροτών της Βορείου και Κεντρικής Εύβοιας Μπάμπης Τσιβίκας δήλωσε αποκλειστικά στο evia online ότι: θα συνεδριάσουμε στις 10 για να αποφασίσουμε αν θα παραμείνουμε ή θα φύγουμε καθώς υπάρχουν αρκετοί συμμετέχοντες που ζητούν την παραμονή μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά μας”


Περίπου 6.500 αγρότες συγκεντρώθηκαν χθες στο Σύνταγμα με περισσότερα από 160 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, ζητώντας από την κυβέρνηση να ικανοποιηθούν τα βασικά τους αιτήματα.

Οι αγρότες ζήτησαν από τους αρμόδιους τη θεσμοθέτηση του αγροτικού πετρελαίου στην αντλία, τονίζοντας ότι η επιστροφή του ΕΦΚ που έχει ανακοινωθεί δεν αρκεί, καθώς η τιμή του λίτρου έχει αυξηθεί σημαντικά, συμπαρασύροντας το κόστος παραγωγής.

Αναφορικά με το αγροτικό ρεύμα, θέλουν η τιμή κιλοβατώρας να πέσει στα 7 λεπτά, χαρακτηρίζοντας ανεπαρκή τα μέτρα που τους ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση με τα μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Οι αγρότες τονίζουν ότι είναι ζωτικής σημασίας να δοθεί επιδότηση για την αγορά αγροεφοδίων, λιπασμάτων και ζωοτροφών, για «να μπορέσουμε να παραμείνουμε στα χωράφια μας».

Αναφέρθηκαν στις παράνομες ελληνοποιήσεις των αγροδιατροφικών προϊόντων, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να μπει ένας «τέλος» στα αμφιβόλου ποιότητας εισαγόμενα προϊόντα από τρίτες χώρες.

Για την ΚΑΠ, οι αγρότες που βρέθηκαν στο Σύνταγμα ζήτησαν να γίνουν οι αλλαγές που απαιτούνται, σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα «δεν έχουμε καμία απάντηση και ουσιαστική λύση» και επιθυμούν την επαναφορά του «πρασινίσματος».

Οι αγρότες, που ζητούν μεταξύ άλλων αφορολόγητο πετρέλαιο, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Σύμφωνα με τους αγρότες από τη Θεσσαλία, για την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται ραντεβού με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τον Κάμπο της Θεσσαλίας, ο οποίος επλήγη από τη θεομηνία «Ντάνιελ»

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!