Αλιβέρι – Φωτιά: Καρέ καρέ πως οδηγήθηκαν οι αρχές στη σύλληψη του δράστη για εμπρησμό

Ντόπιος μελισσοκόμος φαίνεται να είναι ο υπαίτιος της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης 6/7 στη δασική έκταση στη Θέση Λαθούρα του Αλιβερίου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviaonline κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν την πυροσβεστική πως ο συγκεκριμένος άνδρας πήγε να “καπνίσει” τα μελίσσια του στην περιοχή όπου ξέσπασε η φωτιά. Ύστερα από ενδελεχή έρευνα ο δράστης φαίνεται να ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου, ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση, στη θέση Λαθούρα, της Τ.Κ. Καλεντζίου του δήμου Κύμης-Αλιβερίου Ευβοίας.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης.

Αυτή την ώρα σύμφωνα με όσα δήλωσε στο eviaonline ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ευβοίας Κώστας Ψαρρός, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, καθώς η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο μετά και από τις ρίψεις των εναέριων μέσων.

- Διαφήμιση -

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά κατέκαψε περίπου 1000 στρέμματα έκτασης με χαμηλή βλάστηση.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!