Αποκλειστικό: Ελεύθερος ο προφυλακισμένος υπάλληλος της ΠΣτΕ που κατηγορείτο για δωροληψία-Τι είπε στο evia online ο συνήγορός του Θανάσης Τάρτης

Δεκτή έγινε από το δικαστικό συμβούλιο η προσφυγή που είχε καταθέσει ο δικηγόρος του 62χρονου προϊστάμενου υπηρεσίας της Π.Ε Εύβοιας, Θανάσης Τάρτης με την οποία επικαλούνταν βάσιμους νομικούς λόγους για τους οποίους δεν έπρεπε να προφυλακιστεί.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο απαιτούσε και λάμβανε χρηματικά ποσά από ιδιώτες με σκοπό να επισπεύδει την έκδοση ή να εκδίδει παρανόμως σχετικές άδειες, καθώς και να μεριμνά για την επιτυχία τους σε εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους. Από την έως τώρα προανάκριση, έχουν εξιχνιαστεί 14 περιπτώσεις δωροληψίας.

Ο κατηγορούμενος που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού αναμένεται να αποφυλακιστεί άμεσα. Το συμβούλιο επέβαλλε περιοριστικούς όρους μέχρι την έναρξη της δίκης ως ακολούθως: Καταβολή εγγύησης 8.000 ευρώ και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα μια φορά το μήνα.

Σημειώνεται ότι ήδη με απόφαση του Φάνη Σπανού έχει τεθεί σε αργία ο υπάλληλος ενώ ο Περιφερερειάρχης σε σχετική ερώτηση του evioanline για το θέμα είχε τονίσει ¨οτι όποιος και αν εμπλέκεται όσο ψηλά και αν βρίσκεται θα είναι υπόλογος των πράξεών του. Είμαστε απόλυτοι σε ότι αφορά τα θέματα διαφάνειας. Γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος των υποθέσεων που είχε αναλάβει ο συγκεκριμένος υπάλληλος .


Μιλώντας αποκλειστικά στο evia online ο συνήγορός του Θανάσης Τάρτης μας επισήμανε . “Απο την πρώτη στιγμή είχα τονίσει ότι ήταν άδικη η προφυλάκιση . Τα στοιχεία δεν έπρεπε να οδηγήσουν σε αυτή την εξέλιξη . Με την απόφαση του Συμβουλίου αποκαταστάθηκε η αδικία και ένα τραγικό νομικό τραγικό σφάλμα. ¨θα επιστρέψει στην οικογένειά του και όταν θα έρθει η ώρα θα δικαστεί από τον φυσικό του δικαστή και θα του επιβληθεί η όποια ποινή.

Στην ερώτηση αν θεωρεί λόγω της εξέλιξης ότι η υπόθεση ήταν αποτέλεσμα κάποιας πλεκτάνης η ωφελήθηκε κάποιος επεσήμανε ότι:

Όχι δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο. Θεωρώ ότι ήταν μια λάθος απόφαση της δικαιοσύνης.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!