Β. Εύβοια: Δεκάδες οι ανθρώπινοι σκελετοί που βρέθηκαν -Τι συμβαίνει

Οι σκελετοί βρέθηκαν στο κέντρο της Ιστιαίας, κοντά στη περιοχή της εκκλησίας της Ευαγγελιστρίας κατά τις εργασίες του δικτύου αστικών λυμάτων, όλοι μεταξύ τους εντοπίστηκαν σε κοντινή απόσταση ο ένας με τον άλλον. Στον τηλεοπτικό σταθμό One και το δελτίο ειδήσεων One News με τη Ματίνα Βεντούρα μίλησε ο Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς.
«Κατά τη διάρκεια των εκσκαφών αποκαλύφτηκε ότι πέσαμε πάνω σε ένα, μάλλον νεκροταφείο»,
Οι αρχαιολόγοι θα δώσουν τις απαντήσεις
«Υπάρχει αρχαιολόγος που παρακολουθεί την εξέλιξη των εργασιών. Από τη πρώτη στιγμή σταμάτησαν οι εργασίες για να μην καταστραφεί αρχαιολογικό υλικό. Άρχισε μια διαδικασία διαλόγου και εικασιών των περιοίκων για το περί τίνος πρόκειται. Αν πρόκειται για νεκροταφείο ή κάτι άλλο».
Δεκάδες ανθρώπινοι σκελετοί
«Μέχρι στιγμής έχουν αποκαλυφθεί κάποιες δεκάδες ανθρώπινων σκελετών, οι περισσότεροι από αυτούς είναι συντεταγμένα τοποθετημένοι. Έχουμε ταφές χωρίς ίχνη τάφων, πράγμα το οποίο δυσκολεύει και το έργο και περιμένουμε την αρχαιολογική υπηρεσία για να δούμε περί τίνος πρόκειται», σημείωσε ο κ. Κοντζιάς.
«Το βάθος που βρίσκονται οι σκελετοί δεν είναι πολύ μεγάλο. Είναι περίπου στο 1 μέτρο με 1.50. Πρόκειται για ταφές που μάλλον είναι κοντά στη σημερινή περίοδο. Μπορεί να είναι 200 ετών ή και περισσότερο. Αυτό θα μας το πουν οι ειδικοί. Ωστόσο στη κοινωνία μας δίνουν και παίρνουν οι εικασίες αν πρόκειται για μάχες ή καταστροφή από τους Οθωμανούς ή οτιδήποτε άλλο».

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!