Δολοφονία στην Κω : Τι πιστεύουν οι αρχές ότι συνέβη πριν τη δολοφονία της Αναστάζια -«Υπήρχε συνεργός», εκτιμούν



Με τραγικό τρόπο γράφτηκε ο επίλογος του θρίλερ της εξαφάνισης της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία στην Κω η οποία είχε έρθει στη χώρα μας για να εργαστεί σεζόν με τον σύντροφό της και δολοφονήθηκε. Η σορός της Αναστάζια βρέθηκε χθες στις 7 το απόγευμα περίπου στο Τιγκάκι, στις Αλυκές στην Κω κάτω από ένα δέντρο σε βαλτώδη περιοχή. Ηταν γυμνή, μέσα σε σακούλες από τα πόδια και πάνω και η σορός της σκεπασμένη με σεντόνι και κλαδιά.

Το σημείο στο οποίο βρέθηκε η σορός της βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σπίτι του υπόπτου Μπαγκλαντεσιανού που έχει συλληφθεί για αρπαγή και θα οδηγηθεί σήμερα στον ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες τη σορό της βρήκε εθελόντρια σε σημείο που δεν είχε ερευνηθεί προηγουμένως αν και είχε ερευνηθεί η περιοχή. Εικάζεται ότι ο τρόπος που φύσαγε χθες μετέφερε την έντονη μυρωδιά που παρακίνησε την εθελόντρια να ψάξει στο εν λόγω σημείο και να βρεθεί μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα.

Η σορός της 27χρονης Αναστάζια, αν και σε προχωρημένη σήψη φέρει κάποια χτυπήματα αλλά όχι εμφανή τραύματα. Ως πιθανότερη αιτία θανάτου θεωρείται από τον ιατροδικαστή ο στραγγαλισμός και ο ασφυκτικός θάνατος και οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή κάνουν λόγο για βασανιστικό θάνατο.


Βασανιστικός, διά πνιγμού, ο θάνατος της Αναστάζια -Τι πιστεύουν ότι συνέβη, στον ανακριτή ο Μπαγκλαντεσιανός


Με τον Μπαγκλαντεσιανό να μην έχει ομολογήσει μεν, τα στοιχεία σε βάρος του να είναι συντριπτικά δε και να θεωρείται ο Νο 1 ύποπτος για τη δολοφονία της Αναστάζια, οι αρχές επικεντρώνονται στα στοιχεία εκείνα πάνω στη σορό της 27χρονης που θα δείξουν τον δολοφόνο της. Για αυτό και ελήφθη δείγμα από τα νύχια της για να διαπιστωθεί άν υπάρχει δείγμα DNA άλλου ανθρώπου καθώς θεωρείται ότι το κορίτσι έδωσε πάλη με τον δολοφόνο του, ενώ η σορός της θα εξεταστεί και για άλλα στοιχεία, τρίχες, αποτυπώματα, γενετικό υλικό.

Να σημειωθεί ότι ο Μπαγκλαντεσιανός θα οδηγηθεί σήμερα στον ανακριτή για να απολογηθεί για τις κατηγορίες της αρπαγής και της γενετήσιας πράξης με άτομο ανίκανο προς αντίσταση και δεν αποκλείεται η κατηγορία σε βάρος του να αναβαθμισθεί σε αυτή τη της δολοφονίας.

Για αποτυπώματα και DNA θα εξεταστουν επίσης οι σακούλες και το σεντόνι με το οποίο βρέθηκε καλυμμένη.

Το βασικό σενάριο που εξετάζουν οι αρχές, σύμφωνα και με όσα έχουν καταγραφεί από τις κάμερες είναι η 27χρονη να επείσθει να ακολουθήσει τον Μπαγκλαντεσιανό στο σπίτι του -την είχε προμηθεύσει στο παρελθόν χασίς και μπορεί να του ζήτησε και την περασμένη Δευτέρα- εκεί εκείνος να προσπάθησε να την βιάσει, καθώς ήταν σε κατάσταση μέθης, εκείνη να αντιστάθηκε και εκείνος να την έπνιξε. Οι αστυνομικοί εκτιμούν συγκεκριμένα πως ο 32χρονος, σκότωσε την άτυχη κοπέλα, είτε όταν αντέδρασε στον βιασμό της, είτε φοβούμενος ότι θα τον καταγγείλει για την πράξη του.

Τα επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του Μπαγκλεντισιανού


Πέρα από τα όσα έχουν καταγράψει οι κάμερες κλπ. στοιχεία που έστρεψαν τις υποψίες από την αρχή προς τον Μπαγκλαντεσιανό είναι το γεγονός ότι την επομένη της εξαφάνισης του κοριτσιού αφού έκανε ανάληψη χρημάτων πήγε σε ταξιδιωτικό γραφείο και έβγαλε εισιτήριο για Ιταλία χωρίς μάλιστα να το πει σε κανέναν, ούτε στον συγκάτοικό του. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ταξίδι ήταν προγραμματισμένο. Την ίδια ώρα μάρτυρες κατήγγειλαν ότι την ίδια ημέρα τον είδαν με λερωμένα ρούχα από χώματα και χόρτα. Μάλιστα, αυτή την πληροφορία την είχε επιβεβαιώσει ο Πακιστανός συγκάτοικός του, ενδεχομένως για να απομακρύνει τις υποψίες συνέργειας.

Ο 32χρονος εντωμεταξύ έχει αμυχές στα χέρια που δεν αποκλείεται να είναι σημάδια πάλης, ωστόσο εκείνος ισχυρίζεται πως είναι από χόρτα κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών, γι αυτό θα εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Επιπλέον, οι κάμερες έδειξαν το κορίτσι να μπαίνει στο σπίτι των αλλοδαπών αλλά δεν την κατέγραψαν ποτέ να βγαίνει.

- Διαφήμιση -

Συγκεκριμένα το χρονικό με βάση τις καταγραφές σε κάμερες και μαρτυρίες έχει ως εξής:

19:30: Η 27χρονη εντοπίζεται σε ψητοπωλείο στο Μαρμάρι
Λίγο αρτότερα: Μαρτυρίες λένε ότι καθόταν σε πεζούλι της περιοχής και έπινε κρασί
Μετά τις 20:00 από κάμερα εντοπίζεται στο μίνι μάρκετ όπου συναντήθηκε με τους πέντε αλλοδαπούς
Στις 21:00 η 27χρονη μαζί με τον 32χρονο ύποπτο εντοπίζονται να μπαίνουν σπίτι του.
Από εκείνη τη στιγμή τα ίχνη της χάνονται.

Σε κάμερες ασφαλείας εντοπίζεται ο 32χρονος ύποπτος, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, και όχι στο σημείο που φέρεται να άφησε την 27χρονη. Ο ύποπτος υποστηρίζει ότι ήταν με την 27χρονη μεταξύ 22:00 και 00:00, το βράδυ της Δευτέρας και την άφησε τα μεσάνυχτα. Το μοναδικό «τυφλό» σημείο ήταν η πίσω πόρτα του σπιτιού των αλλοδαπών από όπου εκτιμάται ότι έβγαλαν τη σορό της. Η πίσω πόρτα οδηγεί σε χωράφια και από εκεί σε ευθεία γραμμή στο σημείο εντοπισμού της νεκρής κοπέλας.

Ενα μήνυμα που εστάλη γύρω στις 12 το μεσάνυχτα από το κινητό της Αναστάζια στον σύντροφό της, εκτιμάται ότι μπορεί να το έστειλε κάποιος άλλος. Τού έλεγε να πάει να την βρει σε συγκεκριμένο σημείο. Εκείνος πήγε δεν την βρήκε και σήμανε συναγερμό.

Υπάρχει συνεργός, εκτιμούν οι αρχές
Καθώς η σορός της 27χρονης βρέθηκε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σπίτι του, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο δράστης είχε βοήθεια στη μεταφορά της, με βασικό ύποπτο για συνέργεια στην ανθρωποκτονία αλλά και προσπάθεια εξαφάνισης της σορού, τον συγκάτοικό του από το Πακιστάν, ο οποίος ανακρίνεται.

Οι αξιωματικοί που χειρίζονταν την υπόθεση εκτιμούσαν πως και οι δύο αλλοδαποί έλεγαν ψέματα και δεν αποκλείουν να έχουν «συνεργαστεί» σε ότι έχει συμβεί στην 27χρονη Αναστάζια. Θεωρούν πως ανεξάρτητα από το ποιος ή ποιοι έκαναν κακό στην νεαρή κοπέλα, σίγουρα υπήρχε συνέργεια στην απόκρυψη της. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν ακόμη ο 32χρονος να είχε κρύψει πρόχειρα τη σορό κοντά στο σπίτι στα χωράφια και αργότερα μαζί με συνεργό την μετέφερε στο σημείο εντοπισμού της.

Οι δύο τους είχαν υποπέσει σε σωρεία αντιφάσεων.

Ο Μπαγκλαντεσιανός έλεγε ότι πήγε μαζί με την 27χρονη στο σπίτι του όπου συνευρέθηκαν ερωτικά, και ο Πακιστανός υποστήριζε ότι ήταν εκεί μόνος του και ποτέ δεν πήγε εκεί ο συγκάτοικός του και η 27χρονη. Στο σπίτι τους εντωμεταξύ έχει βρεθεί γενετικό υλικό της Αναστάζια, τρίχες, επομένως θεωρείται βέβαιο ότι η νεαρή βρέθηκε εκεί ή ήρθε σε επαφή με τον 32χρονο που έχει ομολογήσει σεξουαλική συνεύρεση μαζί της.

Εχει ήδη γίνει λήψη γενετικού υλικού από τον ίδιο, τον συγκάτοικό του και τους φίλους τους. Χθες, μετά τον εντοπισμό της σορού της Αναστάζια οι αρχές προσήγαγαν τον Πακιστανό για ανάκριση. Πηγή : Iefimerida.gr

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!