Εύβοια: Απεγκλωβίστηκε γάτα από δέντρο 12 μέτρων χάρις την επέμβαση εθελοντών της ΕΣΔΔΕ– Το ευχαριστώ της ιδιοκτήτριας

Σήμερα Κυριακή 28/04/2024 καί περί ώρας 17:30 μ.μ. οι εθελοντές της ΕΣΔΔΕ δέχθηκαν κλήση κλήση από τον Κ. Χαράλαμπο Βιωρέ, Γενικό γραμματέα πανελλήνιας φιλοζωικής ομοσπονδίας & ειδικός σύμβουλος διαχείρισης αδέσποτων Δήμου Ερέτριας, για παροχή βοήθειας διάσωσης δεσποζόμενου ζώου (Γάτα) στην Ερέτρια πίσω από το παλιό ξενοδοχείο Δελφής.

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν 5 εθελοντές με δύο οχήματα ( 1 εθελοντικό πυροσβεστικό όχημα Ε.Σ.Δ.Δ.Ε 30 και 1 Εθελοντικό όχημα τύπου jeep πλήρης εξοπλισμένο και με σκάλα 8 μέτρων ).

Κατά την άφιξη τους διαπιστώσαν ότι μια γάτα δεσποζόμενη είχε ανέβει σε ένα πεύκο ύψος 12 m και είχε εγκλωβιστεί δύο ημέρες στην κορφή του δέντρου αμέσως ξεκίνησαν ενέργειες για τον απεγκλωβισμό του ζώου.

Από την ταράτσα διπλανής διώροφης οικίας κατάφεραν μετά από αρκετή ώρα να την απεγκλωβίσουν .

Αμέσως η γάτα παρελήφθη από τον κύριο Μπάμπη Βιωρέ και την ιδιοκτήτρια κυρία Γιώτα. Για αρχή την ηρέμησαν και μετά τις προσέφεραν νερό και φαγητό.


Σε ανάρτησή του ο Γενικός γραμματέας πανελλήνιας φιλοζωικής ομοσπονδίας & ειδικός σύμβουλος διαχείρισης αδέσποτων Δήμου Ερέτριας ευχαριστεί τα μέλη της ομάδας για την άμεση ανταπόκριση: Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εθελοντές του Ε.Σ.Δ.Δ.Ε στην άμεση ανταπόκριση τους στο κάλεσμα για την διάσωση γάτας από δένδρο ύψους πάνω από 10 μέτρων που με υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν και για άλλη μια φορά απέδειξαν οτι ο εθελοντισμός είναι για κάθε έμβιο ον.

Η κα. Γιώτα Γιαννακοπούλου, ιδιοκτήτρια της γάτας ανέφερε: Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά του Εθελοντικο.Σώμα.Δασοπροστασίας Διάσωσης.Ευβοίας για την υπεράνθρωπη προσπάθεια διάσωσης που επιχείρησαν με αίσιο τέλος και απεγκλώβισαν την γάτα από την κορυφή του δέντρου που είχε παραμείνει 2 μέρες. Η γατούλα είναι μια χαρά!

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!