Εύβοια-Απόπειρες αρπαγής παιδιών: Που κατευθύνονται οι έρευνες-Το αστυνομικό δίχτυ προστασίας – Τι συστήνει μέσω του evia online ο αντιδήμαρχος Γ. Καντζούρας στους γονείς

Της Μαρίας Καράπα

Έχουν μεσολαβήσει σχεδόν 10 ημέρες από την στιγμή που το evia online αποκάλυψε το περιστατικό της απόπειρας αρπαγής ανήλικης μαθήτριας στο χωριό χωριό Τριάδα του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων . Ακολούθησαν 2 ακόμα παρόμοια συμβάντα στην περιοχή της Λίμνης στο δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας. Οι γονείς είναι αναστατωμένοι και ανησυχούν. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evia online η ΕΛ.ΑΣ. – παρά την σιγή για το θέμα αυτό που τηρεί- έχει επεξεργαστεί ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης τυχόν νέων προσπαθειών αρπαγής παιδιών.

Ήδη οι περιγραφές που έχουν στα χέρια τους από τα παιδιά, ενός άντρα γύρω στα 50, κοντό, με καστανά αραιωμένα μαλλιά και ανοιχτά μάτια, με μικρό μουστάκι που μιλούσε κανονικά άριστα Ελληνικά, όπως και οι περιγραφές των υπολοίπων έχουν μπεί στις βάσεις δεδομένων της αστυνομίας, Ταυτόχρονα σκανάρονται και τα αυτοκίνητα, ένα γκρι βαν χωρίς πινακίδες , ένα μαύρο τζιπ όπως και ένα αυτοκίνητο μάρκας BMW, με φιμέ τζάμια που ήταν χαμηλωμένο και είχε χοντρή εξάτμιση σύμφωνα με τις αρχικές καταγγελίες.

Οι κάμερες που υπάρχουν στα λιμάνια όπως και στις γέφυρες που συνδέουν την Εύβοια με την ηπειρωτική αλλά και σε άλλα κομβικά σημεία των διαδρομών έχουν ξεσκονιστεί. Ταυτόχρονα πέραν των εντολών που έχουν δοθεί στα κατά τόπους τμήματα για αυξημένη επαγρύπνηση υπάρχουν αυτοκίνητα της ασφάλειας που σαρώνουν το οδικό δίκτυο κυρίως μετά το μεσημέρι.

Συνομιλήσαμε με τον αντιδήμαρχο δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας Γιάννη Καντζούρα που και αυτός παρακολουθεί με ανησυχία τις απόπειρες που συνέβησαν . “Αναμένω τις εξελίξεις από την έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας που λειτουργεί πάντα με επαγγελματισμό. Θα επιτελέσουν το καθήκον τους είμαι βέβαιος. Ωστόσο μέχρι να ξεκαθαρίσουν οι υποθέσεις αυτές, συστήνω στους γονείς να συνοδεύουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στο σχολείο.”

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!