Εύβοια : Αστυνομικός έλεγχος σε λεωφορείο δήμου μετά από καταγγελία παραμονή των εκλογών!

Της Μαρίας Καράπα

Σήμερα πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του evia online από την αστυνομία έλεγχος σε λεωφορείο δήμου προκειμένου να διαπιστωθεί  η χρήση του σε ότι αφορά τη μεταφορά παιδιών ΑΜΕΑ. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από την αστυνομία στο εργοτάξιο του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων καθώς το λεωφορείο βρισκόταν εκεί σταθμευμένο.

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Ψαχνών έφτασαν στο σημείο μετά από καταγγελία παραμονή των εκλογών. Προφανώς γεγονός μη συνηθισμένο και με εκλογικές … απολήξεις. Παρών ήταν και ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων ο Γιώργος Ψαθάς οποίος άνοιξε το εργοτάξιο .

Η αστυνομικοί ακόμα δεν έχουν ενημερώσει για το αν υπάρχει κάτι το μεμπτό. Από το δήμο όμως έλεγαν ότι όλα είναι νόμιμα . Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του στενού συνεργάτη του Δημάρχου και δημοτικού συμβούλου Γιώργου Μπρατζίκου που παραθέτει σειρά επίσημων εγγράφων.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζω ο Δήμαρχος  Γιώργος Ψαθάς μετά και από αυτό το περιστατικό ενημέρωσε προσωπικά τους υπεύθυνους του Υπουργείου για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες σε σχέση με το ζήτημα του λεωφορείου μεταφοράς των ΑΜΕΑ και όπως όλα δείχνουν από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχουν περαιτέρω ενέργειες από την πλευρά του Δήμου.

Ως εθελοντής της Ομάδας Δημιουργικής απασχόλησης ΑΜΕΑ του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων και ως διαχειριστής του eviasmile, γνωρίζω ότι υπάρχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζονται για την ασφαλή μετακίνηση του λεωφορείου και μεταφορά των ανθρώπων αυτών, όπως τα έχω παρουσιάσει σε προηγούμενες αναρτήσεις. 

Τέτοιες κινήσεις, σαν την σημερινή, είναι αισχρες απ’ όπου και αν προέρχονται. Δεν επιτρέπεται να παίζουν κάποιοι τέτοια παιχνίδια με τις ευαίσθητες ομάδες. Περισσότερα από Δευτέρα.

Στην δημοσιότητα δίνει ο Δήμος Διρφύων Μεσαπίων και η ΔΗΚΑΔΙΜΕ όλα τα στοιχεία για το λεωφορείο το οποίο αποκτήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο με σκοπό την μεταφορά ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Δήμος Διρφύων Μεσαπίων – ΔΗ.ΚΑ.ΔΙ.ΜΕ:«Το λεωφορείο διαθέτει όλα τα νόμιμα έγγραφα για την μεταφορά ατόμων ΑΜΕΑ»

Το συγκεκριμένο λεωφορείο σύμφωνα με τον ΔΗΜΟ και την ΔΗ.ΚΑ.ΔΙ.ΜΕ. αγοράστηκε από την Γερμανία σαν λεωφορείο, και αφού πέρασε όλους τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους του υπουργείου κατασκευάστηκε εδώ η ράμπα του για οικονομικούς λόγους, και στην συνέχεια ξεκίνησε η διαδικασία ώστε με όλα τα νόμιμα έγγραφα που πλέον διαθέτει να μπορεί να χρησιμοποιείται απολύτως νόμιμα ως όχημα μεταφοράς προσωπικού και ΑΜΕΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος Διρφύων Μεσαπίων και η ΔΗΚΑΔΙΜΕ θα κινηθούν δικαστικά για τον τρόπο με τον οποίο διέρρευσε η άδεια  του λεωφορείου μέσα από Δημόσια υπηρεσία, καθώς και για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!