Εύβοια: Υπό έλεγχο η φωτιά στο Μεγάλο Λιβάρι στην Ιστιαία– Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική (Βίντεο και φωτο)

Φωτιά που είχε ξεσπάσει στην περιοχή του υγροβιότοπου μεγάλο Λιβάρι της Ιστιαίας στην Β. Εύβοια και είχε πάρει πορεία προς κατοικημένη περιοχή και συγκεκριμένα προς τον παραλιακό οικισμό Αγία Ελένη Ασμηνίου τέθηκε τελικά υπό έλεγχο. Λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν ήταν τιτάνια η προσπάθεια των πυροσβεστών, που απέτρεψαν το ενδεχόμενο να φτάσει στην κατοικημένη περιοχή, όπου εξακολουθούν και πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Στο σημείο επιχείρησαν και παραμένουν σύμφωνα με πληροφορίες του evia online 6 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ιστιαίας με 13 άνδρες ενώ ενισχύσεις είχαν φτάσει και από το Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.

Αξίζει να σημειωθεί λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού, οι αγροτικοί δρόμοι είναι δύσβατοι καθώς δεν έχει γίνει σχεδόν καμία επισκευή τους, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να φτάσουν τα μεγάλα πυροσβεστικά οχήματα που μεταγγίζουν σε μικρότερα. Έτσι αναγκάστηκαν να ρίχνουν μεγάλο δίκτυο σωλήνων για να υπάρξει παροχή νερού. Εχθές η φωτιά στην περιοχή ήταν στο ίδιο σημείο αλλά στο μικρό Λιβάρι.

«Δυστυχώς για δεύτερη ημέρα οι υγροβιότοποι καίγονται με επικίνδυνες καιρικές συνθήκες ευτυχώς χωρίς να κινδυνεύσουν άνθρωποι και σε περιορισμένη έκταση», δήλωσε ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς.

- Διαφήμιση -
Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!