Εύβοια-Φωτιά: Ύφεση με ένα μόνο ενεργό μέτωπο – Σε ποιο χωριό βρίσκεται

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου 4/11 στον Δήμο Καρύστου και σας ενημέρωνε συνεχώς για την εξέλιξή της με αποκλειστικά ρεπορτάζ το evia online. Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα περνώντας από τα χωριά Πρινιά και Αμυγδαλέα τα οποία και εκκενώθηκαν με πρωτοβουλία των κατοίκων.

Οι κάτοικοι αργά τη νύχτα και αφού ο κίνδυνος για τις κατοικίες τους ξεπεράστηκε, επέστρεψαν στις οικίες τους, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσει καμία ανθρώπινη ζωή. Δυστυχώς όμως χάθηκαν ζώα.

Το έργο της κατάσβεσης δυσκόλεψε αρκετά όταν έπρεπε να αντιμετωπιστεί το πύρινο μέτωπο μόνο με τις επίγειες δυνάμεις καθώς τα εναέρια μέσα δεν μπορούσαν να πετάξουν λόγω των ισχυρών ανέμων και της χαμηλής ορατότητας.

Ακόμα ένα δύσκολο σημείο στην κατάσβεση ήταν οι δύσβατες περιοχές που έκαιγε η φωτιά, όπως και οι άνεμοι που έπνεαν με δύναμη 8-9 μποφόρ.

Η εικόνα σήμερα παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση καθώς μόνο ένα ενεργό μέτωπο υπάρχει και βρίσκεται βόρεια από το χωριό Καλαμάκι, ενώ μικροεστίες καίνε ακόμα με τους Πυροσβέστες να σβήνουν όσες είναι σε προσβάσιμο σημείο.

Δεν υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες του eviaonine οικισμός που απειλείται αλλά οι δυνάμεις τις πυροσβεστικής είναι σε επιφυλακή καθώς είναι επίφοβο. Αυτή τη στιγμή είναι σε επιφυλακή και επιχειρούν 20 οχήματα με 65 άνδρες της Πυροσβεστικής με επικεφαλής τον Διοικητή Ευβοίας κ. Ψαρρό.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!