Εύβοια -Φωτιά: Ψαχνά-Νέο 112 για εκκένωση 2 οικισμών- Γ. Κελαϊδίτης Αντιπεριφερειάρχης στο evia online “Ανεξέλεγκτη η κατάσταση, η φωτιά πέρασε μέσα από σπίτια και επιχειρήσεις” (Νέα βίντεο)

Μάχη με τον χρόνο και τα μποφόρ δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο μεγάλο όπως έχει εξελιχθεί μέτωπο στην περιοχή Ψαχνών. Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Κελαϊδίτης στο evia online “Είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση.

Η φωτιά πέρασε μέσα από σπίτια και επιχειρήσεις. Το μέτωπο καλύπτει μια περιοχή πολλών χιλιομέτρων. Απλωμένες είναι οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής και εθελοντές σε όλο το μέτωπο ενώ επιχειρούν 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα . Αυτή την στιγμή η φωτιά είναι πίσω απο την περιοχή που βρίσκεται ο βιολογικός Καθαρισμός Αρτάκης.”

Νέα συγκλονιστικά βίντεο δείχνουν την μεγάλη ένταση της φωτιάς που ενισχύεται από τους ισχυρούς ανέμους εντάσεως 6 και 7 μποφόρ που χτυπούν ανελέητα. Η πρώτη πυρκαγιά είναι πίσω από το Πανεπιστήμιο των Ψαχνών η δεύτερη στην θέση Καλαντρί.

Ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ευβοίας Κωσταντίνος Ψαρρός δήλωσε στο evia online από την πρώτη γραμμή της μάχης .” Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση είναι πολλά τα μποφόρ πρέπει να πηδάμε για να φτάσουμε την φωτιά. Παντού βρέχει φωτιά περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, στο σημείο έχουν ήδη σπεύσει 62 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στάλθηκε και μήνυμα του 112 στους κατοίκους για ετοιμότητα, ενώ πριν από λίγα λεπτά με ένα νέο μήνυμα ενημέρωσαν τους κατοίκους της Β. Αρτάκης, να μετακινηθούν προς Αρτάκη.

“Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση ευτυχώς προς το παρόν δεν απειλούνται σπίτια αλλά δεν ξέρουμε με τόσο αέρα τι θα γίνει σε λίγο” Το μέτωπο κινείται προς την Αρτάκη είπε στο evia online ο δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς.

Ο καπνός είναι πλέον ορατός και από περιοχές της Χαλκίδας που βρίσκονται σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Νέας Αρτάκης κ. Γεωργαλά Νίκο, γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!