Εύβοια – Φωτιά: Άνιση μάχη δίνουν οι πυροσβέστες στο πύρινο μέτωπο – Οι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους – Τι δήλωσε ο Δήμαρχος (βίντεο-φωτο)

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι του Σαββάτου 4/11 στην Αμυγδαλιά Καρύστου με τις φλόγες να καίνε κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ενώ μέχρι στιγμής έχει κάψει στάβλους και αποθήκες.

Οι Αρχές προχώρησαν σε εκκένωση των χωριών Πρινιά και Αμυγδαλιά, η ένταση του πύρινου μετώπου δεν πέφτει λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή με ένταση 8-9 μποφόρ και ουσιαστικά η φωτιά έχει περικυκλώσει τα χωριά. Οι κάτοικοι έχουν μετακινηθεί προς ασφαλείς προορισμούς.

To Πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς Πρινιά και Σχίζαλι, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες οι κάτοικοι από τα χωριά έχουν συγκεντρωθεί στο χωριό Σχίζαλι.

Τα μέτωπα είναι περίπου 15 – 20 και εκτείνονται σε απόσταση χιλιομέτρων ενώ την επιχείρηση κατάσβεσης δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι οι περιοχές είναι δύσβατες με αποτέλεσμα να μην μπορουν να προσεγγίσουν οι πυροσβέστες.

- Διαφήμιση -
Από το χωριό Αμυγδαλιά

Αρχικά εκτός από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έφτασαν στο σημείο, κληθηκαν και εναέρια μέσα τα οποία αποχώρησαν καθώς δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν λόγω χαμηλής ορατότητας και δυνατών ανέμων.

Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 14 οχήματα, καθώς και εθελοντές. Λόγω της μεγάλης απόστασης που υπάρχει η πυρκαγιά οι πυροσβεστικές δυνάμεις φτάνουν διαδοχικά

Η αγωνία των κατοίκων στην περιοχή είναι μεγάλη και ο πρόεδρος του χωριού Παναγιώτης Χουντάσης που μίλησε από την έναρξη της φωτιάς στο evia online έκανε έκκληση για να πάνε οι δυνάμεις το συντομότερο δυνατόν.

“Η έκταση της φωτιάς είναι μεγάλη, υπάρχουν καταστροφές αλλά δίνουμε μάχη να θέσουμε τη φωτιά υπό έλεγχο”, δήλωσε στο eviaonline ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ευβοίας κ. Ψαρρός

“Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να οριοθετήσουν το πύρινο μέτωπο. Αυτή τη στιγμή οι κάτοικοι είναι ασφαλείς. Είμαστε σε ετοιμότητα και συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις”, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης.

“Η φωτιά που ξέσπασε πριν λίγες ώρες στην περιοχή της Αμυγδαλιάς , παραμένει εκτός ελέγχου. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι θυελλώδεις. Επιχειρούν επίγειες δυνάμεις καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να θέσουν υπο έλεγχο το πύρινο μέτωπο.
Λόγω της έντασης των ανέμων τα εναέρια μέσα δεν κατάφεραν να επιχειρήσουν.
Στο σημείο βρίσκονται η Πυροσβεστική, Εθελοντές δασοπυροσβέστες, Αστυνομία ,Δήμος και Περιφέρεια. Όλες οι δυνάμεις παραμένουν σε εγρήγορση και επιφυλακή”, δήλωσε ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!