Εύβοια: 13 παράτυπους μετανάστες απασχολούσε μεγάλη πτηνοτροφική μονάδα-Η αστυνομία αναζητούσε τον διευθύνοντα σύμβουλο και στελέχη της επιχείρησης για να τους συλλάβει

Της Μαρίας Καράπα

Η συντοπίτισσά μας κορυφαία τραγουδίστρια Κατερίνα Κούκα, είχε απόλυτο δίκιο όταν τραγουδούσε το τραγούδι του Χρήστου Νικολόπουλου,” Δεν υπάρχουν “Άγγελοι σου λέω” που ταιριάζει απόλυτα και στον κόσμο των επιχειρήσεων .

Ο ιδιοκτήτης κορυφαίας πτηνοτροφικής επιχείρησης στην Εύβοια κατηγορείται, για απασχόληση μη νόμιμων μεταναστών. Το περιστατικό σύμφωνα με πληροφορίες του evia online συνέβη την Παρασκευή, όταν σε έλεγχο των αρχών, διαπιστώθηκε ότι δώδεκα άτομα με καταγωγή από την Ινδία και ένα από τις Φιλιππίνες, ηλικίας 20 έως 43 ετών που διέμεναν στο νησί, εργάζονταν παρανόμως. Μάλιστα τέσσερις από αυτούς, κατά την διάρκεια των σχετικών ελέγχων επέδειξαν πλαστά δελτία ασύλου.
Κατηγορούνται πλέον για πλαστογραφία και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, ενώ ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης για απασχόληση μη νόμιμων μεταναστών.

Οι αστυνομικοί αναζητούσαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της επιχείρησης, ηλικίας 52 ετών, τον εκπρόσωπο εταιρείας εύρεσης και εκπαίδευσης ανθρωπίνου δυναμικού καθώς και δυο ακόμη άτομα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η επιχείρηση θα κληθεί να καταβάλει για κάθε έναν παράτυπο μετανάστη, 10.500 ευρώ.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!