Μαθήτρια, κατέρρευσε σε σχολική εκδρομή, μόλις έφαγε βούτυρο-Παλεύει για την ζωή της στην εντατική

Σε «εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση» νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, στην Κρήτη, η 17χρονη μαθήτρια που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ανακοπή καρδιάς, μετά από αλλεργικό σοκ που φέρεται να υπέστη.

Η μαθήτρια υπέστη το αλλεργικό σοκ κατά τη διάρκεια της σχολικής εκδρομής που πραγματοποιεί το σχολείο της στο Ηράκλειο.

Είχε αλλεργία στα γαλακτοκομικά – Έκανε ένεση αδρεναλίνης
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η 17χρονη μαθήτρια Καλλιτεχνικού Σχολείου της Αττικής ήταν αλλεργική στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Σήμερα, άγνωστο πως, την ώρα που έτρωγε το πρωινό της σε ξενοδοχείο στην Αμμουδάρα κατανάλωσε ποσότητα βουτύρου. Άμεσα η ίδια είχε αλλεργική αντίδραση και έβγαλε την ένεση αδρεναλίνης που κρατούσε πάντα μαζί της και την έκανε στον εαυτό της, ωστόσο στη συνέχεια κατέρρευσε λόγω ανακοπής.

Οι εκπαιδευτικοί ειδοποίησαν άμεσα το ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο και στη συνέχεια τη μετέφερε εσπευσμένα στο Βενιζέλειο.

Οι γιατροί μετά από λίγα λεπτά κατάφεραν με πολλές προσπάθειες να την επαναφέρουν στην ζωή. Άμεσα η μαθήτρια διασωληνώθηκε και οδηγήθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου που νοσηλεύεται.


Κρήτη: 17χρονη έπαθε ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ -Νοσηλεύεται διασωληνωμένη
H ανακοίνωση του Νοσοκομείου για την μαθήτρια
Σε ανακοίνωση του Διοικητή του Νοσοκομείου αναφέρεται ότι: « Σήμερα Κυριακή 10-12-2023 διακομίστηκε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με συνοδεία Ιατρού, ανήλικη 17 ετών σε καρδιακή ανακοπή (ασυστολία).

Διασωληνώθηκε και μετά από 10 λεπτά εξειδικευμένης αναζωογόνησης ανέκτησε καρδιακό ρυθμό. Η αρτηριακή πίεση υποστηρίχθηκε με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις. Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου για σταθεροποίηση και νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας της παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη».

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!