Ξεσπώντας συχνά σε κλάματα και μιλώντας πολύ αναλυτικά για κάθε μία φάση νοσηλείας της Τζωρζίνας από τη στιγμή που εισήχθη στο Καραμανδάνειο μέχρι και τη νοσηλεία στο Παίδων, η Ρούλα Πισπιρίγκου επιχείρησε να αντικρούσει το κατηγορητήριο που τη βαραίνει και να αποδείξει ότι δεν ευθύνεται εκείνη για το θάνατο της Τζωρτζίνας.
Μίλησε με λεπτομέρειες για το πρώτο επεισόδιο ανακοπής στο Καραμανδάνειο, όταν οι γιατροί κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή το οκτάχρονο κορίτσι και να δώσουν εντολή να μεταφερθεί στη ΜΕΘ στο Ρίο.
Η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου
«Ετοιμάζαμε να βγούμε από το Καραμανδάνειο και είχα πει και στον Μάνο ότι θα επιστρέψουμε στο σπίτι της μητέρας μου. Άκουσα την Τζωρτζίνα να κάνει αυτόν τον νοσηρό βήχα και μου λέει “μαμά, εμετό”. Έβγαλε ένα κολλώδες υγρό, σαν σάλια. Είχα ήδη φωνάξει τη νοσηλεία, είχα χτυπήσει το κουδούνι, αλλά δεν ήρθε κανένας. Βγήκα και τους είπα να έρθουν γιατί το παιδί δεν είναι καλά. Ήρθε μια νοσοκόμα, της είπα τι έγινε, φώναξε τη γιατρό. Σε όλες τις νοσηλείες ήμουν ήρεμη και εδώ στο δικαστήριο μιλούσα με ευγένεια. Όμως άρχισα να φωνάζω ”Μα, αν είναι δυνατόν, μου λέτε ότι κάνατε εξετάσεις και ότι το παιδί είναι καλά και ότι έχει ψυχολογικά, αυτό το παιδί θα βγάζατε έξω;”. Ήμουν πολύ εκνευρισμένη. Μου λέει «ηρεμήστε, μόνο κάποια αύξηση στα λευκά έχουμε δει. Θα σταματήσει να τρώει, θα βάλουμε ορό και θα την παρακολουθήσουμε», είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου.
Η κατηγορούμενη συνέχισε να περιγράφει την κατάσταση της υγείας του παιδιού, που παρουσίαζε ξανά τα ίδια συμπτώματα και στο τι της έλεγαν οι γιατροί.
«Μας έλεγαν ότι έχει λεμφαδένες, της κοιλιάς είναι διογκωμένοι. ”Παναγία μου καήκαμε”, είπα, μου κόπηκαν τα πόδια, γιατί είχε λεμφαδένες και η Μαλένα. ”Μην μου πείτε ότι έχει λευχαιμία”, είπα στους γιατρούς και απάντησαν ότι έχει απλά μια γαστρεντερίτιδα. Κανείς μας δεν είχε και μου απάντησαν ότι μπορεί να την κόλλησε εδώ. Ήταν στα όρια της εξάντλησης το παιδί. Δεν μου άρεσε και το χρώμα της. Μου είπαν να μην ανησυχώ.
Επειδή δεν έτρωγε σούπες ρώτησα τους γιατρούς και της παρήγγειλα μπιφτέκι. Τη νύχτα που κοιμόταν, πάλι βαριανάσενε και πάλι είχε βήχα και εμετό», συνέχισε να περιγράφει η 34χρονη, λέγοντας πως το κοριτσάκι διαμαρτυρόταν και έλεγε ”δεν θέλω να με πονέσουν, δεν θέλω να με πονέσουν”.
«Μας είπαν ότι έχει βροχοπνευμονία, παρότι δεν είχε πυρετό. Τελικά τι είχε; Γαστρεντερίτιδα; βροχοπνευμονία; Πήγαιναν από τη μια διάγνωση στην άλλη. Με είχαν εκνευρίσει. Ήθελα να την πάω στο Ρίο», συνέχισε εμφανώς φορτισμένη την απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου.
Ξέσπασε, όταν περιέγραψε το επεισόδιο της πρώτης ανακοπής στο Καραμανδάνειο που άφησε το κοριτσάκι τετραπληγικό.
«Κάποια στιγμή άρχισε να κατεβαίνει το οξυγόνο. Χτύπησα το κουδούνι. Το παιδί σηκώνεται πάνω, πάει να ανασάνει και κάνει προς τα πίσω. Δεν μπορούσα να δω το οξύμετρο. Έρχεται η νοσοκόμα, πανικοβλήθηκε, ταράχτηκε και φώναξε τους γιατρούς. Βγήκα και εγώ και τους συνάντησα στο διάδρομο τους είπα τι έγινε με το παιδί. Όλα έγιναν μέσα σε 2 λεπτά. Είδα την γιατρό να κατεβάζει το κρεβάτι και να κάνει ΚΑΡΠΑ. Εκείνη την ώρα πέθανα, μου κόπηκαν τα πόδια, γιατί ήξερα από τη Μαλένα τι συμβαίνει. Κάθισα, έχει έρθει και ο Μάνος. Ήρθε και μια γιατρός είδα το παιδί σε μια σανίδα πάνω με τα μαλλάκια πίσω και τη γιατρό να κάνει μια ένεση στην καρδιά. Έμαθα μετά ότι είναι αδρεναλίνη. Μετά από ώρα, δεν ξέρω πόση, είδα τον κ. Χασαπόπουλο. Μπήκε μέσα, εγώ έχοντας τα κομποσκοίνια να προσεύχομαι, ο Μάνος να κρατά το κεφάλι του και να λέει «είσαι δυνατή». Μετά από ώρα ακούμε χειροκροτήματα «ζει» φώναζαν οι γιατροί και μας είπαν ότι θα πάει στη ΜΕΘ στο Ρίο. Δεν μας είπε κανείς ότι θα έχει εγκεφαλικό πρόβλημα. Ήταν κλαμένος ο κ. Χασαπόπουλος, μας είπε ότι έπαθε ανακοπή αλλά επανήλθε.
Τόση ώρα δεν ήταν μαζί μας και ήρθε πάλι…», είπε ξεσπώντας σε κλάματα η Ρούλα Πισπιρίγκου.
Η κατηγορούμενη μίλησε αναλυτικά για τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου και για το τι της έλεγε ο διευθυντής της Μονάδας Ανδρέας Ηλιάδης.
«Μας είπε ότι είναι κρίσιμη η κατάστασή της. Μας είπε ότι υπάρχει μια μέθοδος υποθερμίας, ότι θα παγώσει το σώμα του παιδιού και θα το επαναφέρει για να δει εάν έχει πρόβλημα το παιδί και πως είναι κάτι πρωτοποριακό. «Γιατρέ, το παιδί στα χέρια σου», του είπαμε. Μας είπε ότι είμαστε μια αγκαλιά, μια οικογένεια και θα είναι δίπλα στο παιδί. Η καρδιά της Τζωρτζίνας μας είπε ότι βελτιώνεται και πως πάει καλά η υποθερμία. Πανηγυρίζαμε εμείς. Όμως εδώ έλεγε για τα νεφρά, ότι ετοιμαζόταν για αιμοκάθαρση. Τον άκουγα εδώ που κατέθετε και ήθελα να τον ρωτήσω, γιατί δεν μας τα έλεγε τότε;», είπε με ένταση η κατηγορούμενη.
Λύγισε όταν περιέγραψε την εικόνα του κοριτσιού στην ΜΕΘ: «Την είδαμε ήταν όλο καλώδια, οροί, διασωληνωμένη. Δεν μπορούσες να το αντέξεις να το βλέπεις έτσι το παιδί σου οκτώ ετών.
Μας είπε ο κ.Ηλιάδης ότι έχει οίδημα, ότι μπορεί να έχει πρόβλημα στον εγκέφαλο, αλλά μπορεί και όχι.
Μπορεί να μείνει σε κώμα, μπορεί σε τίποτα, «θα τα δούμε», μας έλεγε».
Στη συνέχεια η κατηγορούμενη αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε στο γραφείο του εντατικολόγου: «Μας κάλεσε στο γραφείο του. Ήταν γεμάτο φωτογραφίες παιδιών. Μας είπε ότι έχουν κάποιες ηρωίδες μαμάδες που έχουν δωρήσει τα όργανα. Εγώ δεν ήθελα να γίνω ηρωίδα μάνα που δώρισα τα όργανα του παιδιού μου, όμως εμένα το ενδιαφέρον μου ήταν στο παιδάκι που είχε σε μία φωτογραφία πάνω από το κεφάλι του που είχε καταφέρει να επανέλθει και μιλούσε πέντε γλώσσες. Μπορεί να είναι εγωιστικό, αλλά εγώ γι’ αυτό το παιδάκι ρωτούσα. Μας ρώτησε αν μας ενδιαφέρει η δωρεά οργάνων και του είπαμε ότι δεν μας ενδιαφέρει. Μας είπε ότι θα ήταν τετραπληγική, δεν θα μπορούσε να φάει, να πιει, δεν ήξερε καν αν βλέπει. Είχαμε κάνει μια κουβέντα για γονιδιακό έλεγχο. Πήγαμε στο Ωνάσειο και κάναμε κάποιες εξετάσεις», είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία στη συνέχεια άφησε αιχμές ότι ο εντατικολόγος διέρρευσε σε ΜΜΕ τους διαλόγους που είχε με το ζεύγος Δασκαλάκη στο γραφείο του.
Πηγή: iefimerida.gr