ΣΟΚ : Διασωληνωμένος στο ΚΑΤ ο 15χρονος μετά το τροχαίο με ηλεκτρικό πατίνι- Η σύγκρουση καρέ- καρέ -Τί λέει η μητέρα του και η μητέρα της φίλης του που οδηγούσε

Κρίσιμες θεωρούν οι γιατροί του ΚΑΤ τις επόμενες ώρες για την υγεία του 15χρονου. Κάταγμα στο κρανίο και πιθανόν εσωτερικό αιμάτωμα έδειξε η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε ο 15χρονος, που τραυματίστηκε χθες μαζί με μια συνομήλική του σε τροχαίο με πατίνι στην Καλαμάτα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, τα ξημερώματα μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο της πόλης στο ΚΑΤ, όπου έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις. Πλέον είναι διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με την κατάστασή του να κρίνεται σοβαρή αλλά σταθερή. Αρχικά ο νεαρός φέρεται να είχε επικοινωνία με το περιβάλλον αλλά στη συνέχεια η υγεία του επιδεινώθηκε, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες.

Η σοκαριστική σύγκρουση καρέ -καρέ


Το τροχαίο σημειώθηκε χθες αργά το απόγευμα στην Καλαμάτα. Ο 15χρονος προσπάθησε με μία φίλη του που οδηγούσε το πατίνι να διασχίσουν τον δρόμο χωρίς να ελέγξουν διέρχεται αυτοκίνητο.. Δυστυχώς, και τα δύο παιδιά δεν φορούσαν κράνος. Το κορίτσι χτύπησε στο παρμπρίζ του οχήματος και το αγόρι παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο.

Η μητέρα του 15χρονου ο οποίος είναι και σε πιο σοβαρή κατάσταση, εν αντιθέσει με τη συνομήλικη φίλη του που έχει υποστεί κατάγματα, μίλησε για το συμβάν.

«Το απογευματάκι βγήκε βόλτα. Δεν ξέρω ποιος οδηγούσε το πατίνι. Κυκλοφορούσε συχνά με το πατίνι, αλλά οδηγούσε άλλος το πατίνι, απ’ ό,τι έμαθα. Ηταν προσεκτικός, δεν έκανε αταξίες και πράγματα που ήταν… ανεξέλεγκτα» είπε η μητέρα του 15χρονου, μιλώντας στο T-Live στον Alpha.

Διασωληνωμένος στο ΚΑΤ με κάταγμα στο κρανίο ο 15χρονος που τράκαρε με ηλεκτρικό πατίνι
Οσον αφορά στην εξέλιξη της υγείας του παιδιού, «οι γιατροί λένε ότι πάει καλά, στο κεφάλι έχει χτυπήσει. Είναι εκτός κινδύνου, είναι στην εντατική, αλλά είναι σταθερή η κατάστασή του».

Σε ό,τι αφορά στη 15χρονη, που οδηγούσε το πατίνι, η μητέρα της είπε: «Έχει κατάγματα στη σπονδυλική στήλη, πονάει στο κεφάλι και τώρα πλέον μιλάει και θυμάται τι έχει γίνει. Μου είπε ότι θα πήγαιναν στην παραλία. Δεν ήξερα ότι θα πάνε με το πατίνι, μου είπε πάμε κάνα μισάωρο στην παραλία, θα πήγαιναν 5-6 παιδιά».

Η 15χρονη νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, ενώ ο συνομήλικος φίλος της έχει διακομισθεί στο ΚΑΤ, όπου βρίσκεται διασωληνωμένος στην Εντατική με κάταγμα κρανίου, αιμάτωμα στο κεφάλι και πολλά θλαστικά τραύματα, αλλά, ευτυχώς, βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και δείχνει να διαφεύγει τον κίνδυνο.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!