Σκύρος – (αποκλειστικό): Τελευταία εξέλιξη για τους 27 μετανάστες που εγκαταλείφθηκαν το πρωί στο νησί

Ο δήμαρχος από την πρώτη στιγμή αντέδρασε άμεσα και ήρθε σε επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους ώστε να γίνει η μεταφορά ακόμα και με δρομολόγιο έκτακτο λόγω του ότι δεν θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν στο κλειστό γυμναστήριο αφού βρίσκονται πλέον των 300 μελών των χορευτικών συγκροτημάτων που θα συμμετάσχουν στο 3ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που ξεκινάει σήμερα στο νησί.

Παρά τις πυρετώδεις προσπάθειες από τα αρμόδια στελέχη του λιμενικού και της αστυνομίας που ασχολούνται με την σύνταξη της δικογραφίας για τους 27 Σύρους . Αναμεσά τους 17 άνδρες, 7 γυναίκες και 3 παιδιά, που βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης στην Νότια Σκύρο, κοντά στην βάση του Πολεμικού Ναυτικού και συγκεκριμένα στην περιοχή Τρεις Μπούκες, όταν σκάφος τους άφησε και έφυγε. Τελικά όπως όλα δείχνουν η διαδικασία δεν θα ολοκληρωθεί σήμερα με αποτέλεσμα η μεταφορά τους να γίνει αύριο.

Αυτή την στιγμή οι μετανάστες βρίσκονται στο Αστυνομικό τμήμα και γίνεται προσπάθεια να βρεθεί χώρος να φιλοξενηθούν για το βράδυ. Είναι όλοι καλά στην υγεία τους . Άλλωστε ο δήμος παρέχει από την πρώτη στιγμή ότι χρειάζονται . Οι Σύριοι αναμένεται να μεταφερθούν στην δομή που υπάρχει στην Αμυγδαλέζα. Ακολουθεί το αναλυτικό αποκλειστικό ρεπορτάζ του evia online που καταγράφει τις εξελίξεις από την πρώτη στιγμή.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!