Φωτιά – Κάρυστος: Έφτασαν στο χωριό Πλατανιστός οι φλόγες (αποκλειστικά βίντεο – Φωτό) – Μάχη με τη φωτιά οι επίγειες δυνάμεις – Δεν υπάρχουν εναέρια! – Προς Μπούρο το άλλο μέτωπο

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τους δυνατούς ανέμους δίνουν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κάρυστο, προσπαθώντας άνισα να οριοθετήσουν τα μέτωπα, πράγμα που μέχρι στιγμής δεν είναι εφικτό. Οι φλόγες έχουν φτάσει μια ανάσα από τα σπίτια ενώ το άλλο μέτωπο που προβληματίζει πέρασε Λιβάδι, Καστρί και κατευθύνεται προς Μπούρο Καρύστου

Υπενθυμίζεται ότι αναζωπυρώθηκε η φωτιά που καίει στην Κάρυστο, με τον δήμαρχο Λευτέρη Ραβιόλα να κάνει έκκληση μέσω του protothema.gr να βρεθούν γρήγορα στην περιοχή εναέρια μέσα, διότι εξαιτίας των δυνατών ανέμων οι φλόγες δεν αργούν να πάρουν επικίνδυνες διαστάσεις.

«Έχουμε δύο αναζωπυρώσεις εξαιτίας των ανέμων στις φωτιές που πάνε προς Πλατανιστό – Παλαιοχώρι και Λιβάδι – Καστρί. Είναι σημαντικές και δυστυχώς δεν έχουμε εναέρια μέσα. Μόνο επίγεια. Έχουμε εκκενώσει Πλατανιστό και Παλαιοχώρι» είπε στο evia online ο Λευτέρης Ραβιόλας.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Screenshot_20230724_130246_LOGOLICIOUS-kotlin.jpg

Την ίδια ώρα, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Καρύστου, κ. Δημήτρης Ξυπόλητος, τονίζει πως η πυρκαγιά έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια του οικισμού και επεκτείνεται εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

«Ο Πλατανιστός εκκενώθηκε και η φωτιά έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια. Πλέον έχουμε 6-7 μποφόρ. Έχουμε πολύ ισχυρούς ανέμους και το μέτωπο κατευθύνεται προς Λιβάδι και Κάρυστο», αναφέρει ο κ. Ξυπόλητος εκφράζοντας την ελπίδα πως με τα εναέρια μέσα που ρίχτηκαν στη μάχη θα ελεγχθεί η μεγάλη φωτιά.

Υπενθυμίζεται πως κατά την έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές, που πραγματοποίησε σήμερα 24 Ιουλίου στις 10:15, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Πύραρχος Βασίλειος Βαθρακογιάννης, από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι, είπε αναφορικά με την Κάρυστο:

«Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν αδιάλειπτα σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές το μεσημέρι, στο νότιο άκρο της Εύβοιας, πλησίον του οικισμού Πλατανιστός, επεκτάθηκε με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων, σε χαμηλή βλάστηση, στην ευρύτερη περιοχή.

Έλαβε γρήγορα διαστάσεις, με πορεία προς τους οικισμούς Λιβάδι, Ποτάμι, Περναράκι, Πλατανιστός, Καστρί και Πλατύς Γιαλός, οι οποίοι και εκκενώθηκαν μετά από μήνυμα που εκδόθηκε από το 112.

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, και από αέρος έχουν διατεθεί 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα».

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!