Χαλκίδα: Τι ακριβώς συνέβη στο 1ο Γυμνάσιο-Υπήρχε εμπλοκή των μαθητών του 5ου Γυμνασίου στην κροτίδα που τραυμάτισε 6 μαθητές;

Σοκ έχει προκαλέσει στην σχολική κοινότητα αλλά και στην κοινωνία της Χαλκίδας το πρωτόγνωρο και αποτρόπαιο συμβάν με την κροτίδα που εκτοξεύτηκε μέσα στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 6 ανήλικοι μαθητές ηλικίας 13, 14 και 15 ετών . Ενώ ο 14χρονος ακόμη μαθητής συνεχίζει να νοσηλεύεται καθώς η ρίψη του προκάλεσε μειωμένη ακοή. Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες τις ΕΛΑΣ για τους δράστες . Την ώρα του περιστατικού βρισκόταν στο σημείο και ομάδα μαθητών της τελευταίας τάξης του 5ου γυμνασίου Χαλκίδας.

Το γεγονός αυτό δεν σημαίνει ότι εμπλέκονται στην επίθεση τονίζει η δικηγόρος Νίκη Ροδίτη που εκπροσωπεί τους γονείς των μαθητών και επισημαίνει ότι δεν έχουν καμμία σχέση με το περιστατικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση 
Η Δικηγόρος Νίκη Τ. Ροδίτη ως εκπροσωπούσα τους γονείς των μαθητών του 5ου Γυμνασίου σχολείου που κατηγορούνται για την χρήση κροτίδων, που έλαβε χώρα εχθές 25-1-2024 στον αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδος, δηλώνει ότι τα παιδιά του 5ου Γυμνασίου που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, μόνο και μόνο γιατί έτυχε να βρίσκονται έξωθεν του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδος, δεν έχουν καμία σχέση με το περιστατικό.
Για τον λόγο αυτό θα πρέπει, οι όποιες αναφορές γίνονται στο συμβάν να είναι πολύ προσεκτικές, σεβόμενες τα δικαιώματα των παιδιών και να μην τα φωτογραφίζουν άκριτα με δυσμενείς συνέπειες για τα ίδια και τις οικογένειές τους. Σε αντίθετη περίπτωση οι οικογένειες επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματός τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο καθηγήτριες που επόπτευαν το προαύλιο συνελήφθησαν στο πλαίσιο του Αυτοφώρου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!