Χρήστος Γιαλιάς: Βρέθηκαν άλλα δύο αδήλωτα όπλα στο σπίτι του-Τι αποκάλυψε ο Αλέξης Κούγιας


Πέντε συνολικά αδήλωτα όπλα βρέθηκαν στο σπίτι του δολοφονημένου επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά. Πρόκειται για πιστόλια και περίστροφα τα οποία δεν είχε δηλώσει στην αστυνομία και όπως εκτιμάται τα είχε για την προσωπική του ασφάλεια.

Σημειώνεται ότι ο επιχειρηματίας που δολοφονήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του και σε μικρή απόσταση από το σπίτι του, έπαιρνε μέτρα για την ασφάλειά του, ενώ η πολυτελής έπαυλή του χαρακτηρίζεται «φρούριο», καθώς είχε κάμερες παντού.

Χοντροκομμένη η δολοφονία Γιαλιά, ρίσκαραν πολύ οι δράστες, λέει ο Κούγιας

Πάντως, «χοντροκομμένη ανθρωποκτονία» χαρακτήρισε ο επί σειρά ετών δικηγόρος του Χρήστου Γιαλιά, Αλέξης Κούγιας, τη δολοφονία του επιχειρηματία το βράδυ της Τετάρτης κοντά στο σπίτι του στη Μάνδρα.

«Είναι χοντροκομμένη ανθρωποκτονία γιατί οι δράστες εκ τύχης δεν συνάντησαν άλλα πρόσωπα, κυρίως τον έναν εκ των φυλάκων του σπιτιού, που υπήρχε λόγω της ληστείας στην οποία είχε πέσει θύμα ο Γιαλιάς προ 2-3 ετών» είπε ο Αλέξης Κούγιας στον ΑΝΤ1.

Αλέξης Κούγιας

«Έπαιξαν πολύ με την τύχη οι δολοφόνοι, γιατί σε λίγα δευτερόλεπτα θα ήταν εκεί το ένα ή τα δύο άτομα, ήταν επί 24ωρου στο σπίτι καθώς οι άλλοι δύο (σ.σ. από την ομάδα φύλαξης του Χρήστου Γιαλιά) ήταν στο εργοστάσιο» πρόσθεσε ο κ. Κούγιας

«Αυτοί που του αφαίρεσαν τη ζωή ρίσκαραν πολύ γιατί σε δευτερόλεπτα θα ήταν εκεί ο προστάτης του, που είναι αποτελεσματικός» επέμεινε ο ποινικολόγος, ο οποίος εκτίμησε ότι είναι μια «εύκολη υπόθεση» για την ΕΛΑΣ.

«Αυτοί που το έκαναν, γνώριζαν ότι στο σημείο της δολοφονίας δεν υπήρχαν κάμερες» πρόσθεσε ο ποινικολόγος ο οποίος ξεκαθάρισε ότι στην υπόθεση, σύμφωνα με την οικογένεια, δεν εμπλέκεται σε καμία περίπτωση ο πρώην συνέταιρος του Γιαλιά με τον οποίο είχε μια σκληρή αντιδικία τον τελευταίο χρόνο.

Επισήμανε, μάλιστα, ότι «την προηγούμενη μέρα εκδόθηκε ένα απαλλακτικό βούλευμα για τον Χρήστο Γιαλιά και την κόρη του και ήταν σε εξαιρετική κατάσταση».

Όπως είπε για τον Χρήστο Γιαλιά «είχε μια ευρεία επιχειρηματικότητα με νόμιμο τρόπο. Εάν σε αυτή υπήρχε κάποιος είτε από φθόνο είτε από αντιδικία με προσωπικό λόγο να τον μισούσε και να ήθελε να τον σκοτώσει δεν το γνωρίζω» ενώ χαρακτήρισε «βρωμιά ότι ήταν τοκογλύφος ή έμπορος ναρκωτικών».

Παράλληλα απέρριψε κάθε εμπλοκή του επιχειρηματία στη δολοφονία της πρώην συζύγου του λέγοντας ότι «τα τρία παιδιά του, ανάμεσά τους μια κόρη 22 ετών που έχει εταιρεία ενοικίασης εργαζομένων και ο μεγάλος του γιος είναι αντιδήμαρχος Μάνδρας, δεν θα δέχονταν να είναι μαζί με τον δολοφόνο της μητέρας τους»

Εξήγησε, τέλος, ότι το σπίτι του επιχειρηματία «είχε φύλαξη γιατί το κτήμα ήταν τεράστιο, ξεκινά από τους πρόποδες της πλαγιάς και φτάνει μέχρι την κορυφή. Ο Γιαλιάς επέλεξε να έχει ένα σπίτι σε ερημικό σημείο. Αν είχε φόβους, δεν θα επέλεγε αυτό το σημείο». Πηγή: Protothema.gr

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!