Τουρκικές εκλογές – Μεγάλος νικητής ο Ερντογάν.- Εξασφάλισε τρίτη προεδρική θητεία με 52,09% στο 98,64% των ψήφων

Τρίτη προεδρική θητεία εξασφάλισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον δεύτερο γύρο των τουρκικών εκλογών που διεξήχθη σήμερα. O Νικητής ο Ερντογάν εμφανίστηκε στην κορυφή λεωφορείου -Τραγούδησε, ευχαρίστησε και φώναξε «μπάι μπάι Κεμάλ»
Με καταμετρημένο το 98,64% ο Τούρκος πρόεδρος εξασφαλίζει σύμφωνα με τα αποτελέσματα που μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu, την επανεκλογή του με ποσοστό 52,09 και περίπου 2,2 εκατομμύρια ψήφους περισσότερες από τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που εξασφαλίζει ποσοστό 47,91%. Στην επινίκια ομιλία του ανεβασμένος πάνω σε ένα πούλμαν της προεκλογικής εκστρατείας του, ο Ερντογάν ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του για την εμπιστοσύνη τους ο Ερντογάν, αφού πρώτα τραγούδησε «η αγάπη αυτή δεν τελειώνει».

Και σημείωσε:

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα και το Σκούταρι [όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης] είναι το κάτι άλλο. Αγαπητοί μου φίλοι, με σεβασμό στην εκλογική διαδικασία, την ολοκληρώσαμε και στο δεύτερο γύρο και ανάμεσα σε δύο θρησκευτικές γιορτές μπορέσαμε να γιορτάσουμε σήμερα μια γιορτή δημοκρατίας. Ευχαριστώ όσους πήγαν στις κάλπες για το μέλλον τους και των παιδιών τους.

Ευχαριστώ τους εθελοντές που ήταν πάνω στους κάλπες, τα στελέχη, όλους. Συγχαίρω και τις γυναίκες μας, τους νέους και όλα τα αδέλφια που ψήφισαν το AKP είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό. Ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή τους και την προτίμησή τους για τα επόμενα πέντε χρόνια, που μου έδωσαν για άλλη μια φορά την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας. Κάθε μέλος του κόμματος το ευχαριστώ.

Πρώτα ο Θεός, θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη σας, όπως και επί 21 χρόνια. Hαγάπη αυτή δεν τελειώνει εδώ, έτσι δεν είναι; Κοιτάξτε τον bye-bye Κεμάλ [Κιλιτσντάρογλου], αυτή η πορεία δεν τέλειωσε εδώ. Εμείς ανήκουμε στην Τουρκία και η Τουρκία σε εμάς.

Αν θέλετε, ας πούμε άλλη μια φορά bye-bye Κεμάλ. Εσείς δώσατε την απάντηση σε αυτή την πρόσκλησή μας», είπε καταχειροκροτούμενος ο Ερντογάν. Πηγή : iefimerida.gr

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!