Αλιβέρι – Φωτιά: Στο πύρινο μέτωπο από την πρώτη στιγμή ο Γιώργος Κελαϊδίτης – Πως είναι η εικόνα τις πρώτες πρωινές ώρες

Η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα της Πέμπτης στο Μηλάκι Αλιβερίου, επεκτάθηκε πολύ γρήγορα αναπτύσσοντας μέτωπο αρκετών χιλιομέτρων από το λατομείο της ΑΓΕΤ μέχρι τους ορεινούς όγκους μεταξύ Καλεντζίου και Προφήτη Ηλία.

Λίγες ώρες πριν το ξημέρωμα το μέτωπο έχει περιοριστεί σημαντικά, στον ορεινό όγκο κάτω από τον Προφήτη Ηλία, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να δίνουν μάχη ώστε το μέτωπο να μην απειλήσει το Καλέντζι.

Στην περιοχή επιχειρούν 25 πυροσβεστικά οχήματα και 6 πεζοπόρα τμήματα, ενώ αναμένονται επιπλέον 11 οχήματα μέσα στις επόμενες ώρες. Το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνδράμουν 5 υδροφόρες και 3 μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και του Δήμου.

Τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται σημαντική υποστήριξη από εναέρια μέσα που θα επιτρέψουν την κατάσβεση σε μη προσβάσιμα σημεία λόγω του έντονου ανάγλυφου της περιοχής.

- Διαφήμιση -

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη, ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας παραμένει σε πλήρη ανάπτυξη και εγρήγορση για οποιαδήποτε επιδείνωση.

Εύχομαστε οι λίγες ώρες που απομένουν μέχρι την επιχείρηση των εναέριων μέσων, να κυλήσουν ομαλά.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!