Αποκλειστικό: Η αλήθεια για το περίεργο φαινόμενο στην Θάλασσα κοντά στο “Κόκκινο σπίτι” -Τι ακριβώς συμβαίνει -Τι μας είπε η Έλενα Βάκα-Υπάρχουν ευθύνες;

Συνεχίζοντας το εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ μας για το γεγονός ότι εμφανίζεται να αναβλύζει κάτι απροσδιόριστο στην επιφάνεια της θάλασσας στην περιοχή κοντά στο Κόκκινο Σπίτι, αποκαλύπτουμε την αιτία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες αφορά σπασμένο αγωγό νερού από τον Καράμπαμπα προς Χαλκίδα. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται όπως μας είπαν οι κάτοικοι της περιοχής σχεδόν ένα μήνα χωρίς να υπάρχει ενημέρωση η παρέμβαση μέχρι στιγμής.

Όταν τους ενημερώσαμε ότι  πρόκειται για αγωγό νερού αφενός ησύχασαν γιατί είχαν ανησυχήσει αφετέρου μας είπαν ότι προφανώς έχουν χαθεί πολλά χιλιάδες κυβικά νερού αφού δεν παρενέβη κανείς. 
Επικοινωνήσαμε με τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Κελαϊδίτη θέτοντας το θέμα και μας παρέπεμψε στο δήμο Χαλκιδέων ως τον έχοντα την ευθύνη διερεύνησης και επίλυσης του θέματος. 

Εν συνεχεία επικοινωνήσαμε με την δήμαρχο Έλενα Βάκα όπου της θέσαμε το θέμα και μας απάντησε ότι: “Εντός της εβδομάδος θα λυθεί το θέμα, αφού πρέπει να γίνει διακοπή νερού σε μια μεγάλη περιοχή και χρειάζεται προετοιμασία”.

Το ερώτημα που …”αναβλύζει” αυθορμήτως ως πρώτο στην σκέψη μας είναι γιατί ο δήμος δεν ενημέρωσε με μια ανακοίνωση για το πρόβλημα που υφίσταται ώστε να μην ανησυχούν αδίκως οι κάτοικοι ότι μπορεί να αφορά κάτι το οποίο είναι επικίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Το ερωτηματικό που υπάρχει επίσης στους νουνεχείς συμπολίτες μας και όχι μόνο είναι πόσο χρόνο χρειάζεται η ΔΕΥΑΧ για μελέτη του θέματος και επίλυση ώστε να μην χάνονται χιλιάδες κυβικά νερού.

Προφανώς οι εκατοντάδες αναγνώστες που διάβασαν το άρθρο που δημοσιεύσαμε, θα ανέμεναν και μία αυτόματη αντίδραση-ενημέρωση προς το evia on line – ώστε να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που θέσαμε. Ελπίζουμε ότι η απάντηση που λάβαμε από την Δήμαρχο για επίλυση του θέματος να υλοποιηθεί εντός της εβδομάδος. Οψόμεθα.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!