Β. Εύβοια-Κακοκαιρία Daniel : Η κατάσταση των χωριών που χτυπήθηκαν ανελέητα-Τι είπε στο evia online ο Γ. Κελαϊδίτης


Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης περιέγραψε με σαφήνεια στο evia online την τραγική κατάσταση στα χωριά Πήλι, Βλαχιά και Σαρακήνικο.

“Υπήρχαν κάτοικοι χωρίς ρεύμα και νερό για δύο μέρες και υπήρξε μια επιχείρηση για να προσεγγίσουμε τους ανθρώπους και να τους απομακρύνουμε. Οι δρόμοι έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες. Η πρόσβαση από Βλαχιά προς Σαρακήνικο και τις ενδιάμεσες περιοχές είναι αδύνατη και δεν μας επιτρέπουν να συνδράμουμε στους ανθρώπους που είναι αποκλεισμένοι.

Πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής επιχείρησαν από τις πρώτες πρωινές ώρες και απεγκλώβισαν κάποιους από τους ανθρώπους. Κατάφεραν να περάσουν μέσα από μονοπάτια στη Βλαχιά αλλά η πρόσβαση τελικά δόθηκε από την επιχείρηση μηχανημάτων έργου Περιφέρειας και δήμου από το δρόμο Κατούνια- Σαρακήνικο.

Ένας δρόμος που ως γνωστόν δουλεύτηκε για τη διάνοιξή του τις προηγούμενες εβδομάδες και για λόγους πολιτικής προστασίας δίνοντας έτσι τη δυνατότητα με ασφάλεια να δοθεί διέξοδος στους αποκλεισμένους από την συγκεκριμένη περιοχή.


Όσον αφορά στις Ροβιές υπάρχουν 15-20 σπίτια πλημμυρισμένα, 4 τουριστικές μονάδες ενώ έχει υποστεί ζημιές και ο Συνεταιρισμός Ροβιών. Είμαστε σε διαδικασία καθαρισμών των προσβάσεων απομάκρυνσης φερτών υλικών και διάνοιξης ρεμάτων. Το ακραίο αυτό καιρικό φαινόμενο έριξε μέρος των φραγμάτων βάρους που έχει κατασκευάσει το Δασαρχείο στην ορεινή κοίτη.”

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!