Δήμος Ιστιαίας Αιδηψού: Παίρνει πίσω τις αυξήσεις ο Γ. Κοντζιάς- Επίθεση Γ. Μαραγιάννη-“Έκανε το νερό, Σαμπάνια -Πανικόβλητος την κάνει γυριστή-Για να δικαιολογηθεί μιλάει για κακοπληρωτές -ΝΤΡΟΠΗ”

Λίγες μέρες άντεξε στην σφοδρή αντίδραση των κατοίκων για τις αυξήσεις που αποφάσισε στα δημοτικά τέλη και κυρίως στο νερό ο Δήμαρχος Γιάννης Κοντζιάς, που ανέκρουσε πρύμνα και αναιρεί την απόφασή του, δηλώνοντας ότι στο δημοτικό συμβούλιο θα ληφθεί η σχετική απόφαση. Στον τελευταίο επεισοδιακού δημοτικού συμβουλίου Ιστιαίας, οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο δημαρχείο αντιδρώντας για τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη.

Ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς σε συνέντευξη στο palmosev,gr σημείωσε μεταξύ άλλων : ότι έχουμε αύξηση του κόστους ενώ τα τέλη έχουν να αυξηθούν πάνω από 15 χρόνια, οπότε με τη μείωση των ενισχύσεων ανοίγει μια τρύπα που πρέπει να καλυφθεί από τα τέλη».


Για την αύξηση των τελών στην ύδρευση που έχει προκαλέσει και τις περισσότερες αντιδράσεις, ο δήμαρχος είπε ότι στο επόμενο ΔΣ θα εισηγηθεί την ανάκληση της απόφασης. «Όποιες δαπάνες υπάρχουν μέχρι να περάσει αυτή η μεταβατική περίοδος θα αντιμετωπιστούν από την αύξηση της εισπραξιμότητας την οποία πετυχαίνουμε το τελευταίο διάστημα». Πρόσθεσε ότι έχουν περάσει πολλές δεκαετίες που κανένας δήμαρχος δεν κυνήγησε τους κακοπληρωτές. Σημείωσε ότι έπρεπε να κυνηγήσει τους κακοπληρωτές, δηλαδή εκείνους που ενώ έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν, επί δεκαετίες δεν το κάνουν.

Ιδιαίτερα σκληρή ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της παράταξης “Αλλάζουμε Τώρα” Γιάννη Μαραγιάννη που παρομοίασε τις αυξήσεις του νερού, με το κόστος μια σαμπάνιας και κατηγόρησε τον δήμαρχο των αυξήσεων όπως είπε ότι προσβάλλει ως κακοπληρωτές, μπαταχτζήδες τους φτωχούς ανθρώπους συλλήβδην για να δικαιολογηθεί.

Πανικόβλητος ο δήμαρχος των αυξήσεων, Γ. Κοντζιάς μετά την καθολική αντίδραση των συμπολιτών μας, στο άδικο και οριζόντιο μέτρο, που ξετίναζε οικονομικά χαμηλοσυνταξιούχους, μισθοσυντήρητους και πολύτεκνους, κάνοντας το νεράκι να κοστίζει όσο μια σαμπάνια, αποσύρει τις αυξήσεις.

Επιχειρεί όμως να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας ότι έπρεπε να κυνηγήσει τους κακοπληρωτές, αποκαλώντας συλλήβδην όλους τους συμπολίτες μας μπαταχτσήδες. Ντροπή του. Λέξη άγνωστη για εκείνον δυστυχώς, όπως και η συγνώμη.

Ο συνδυασμός μας, “Αλλάζουμε Τώρα” που αντιτάχθηκε στις απαράδεκτες ληστρικές αυξήσεις, ετοιμάζεται για δυναμική παρουσία στα Δημοτικά συμβούλια. Γνωρίζει πλέον ο δήμαρχος των αυξήσεων, ότι οι απλοί πολίτες έχουν φωνή. Η φωνή αυτή θα είναι ΔΥΝΑΤΗ !

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!