Δήμος Κύμης Αλιβερίου-Το ψήφισμα για το κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Αυλωνάρι

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου για την απόφαση των ΕΛ.ΤΑ, να κλείσουν το κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος
Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου πληροφορήθηκε για την απόφαση των ΕΛ.ΤΑ να κλείσουν το κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος και συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο καιενέκρινε το παρόν ψήφισμα:
Ο Δήμος υπενθυμίζει στα ΕΛ.ΤΑ, όσα αναφέρονται στο προηγούμενο ψήφισμα του Μαρτίου 2021 και διαφωνεί απόλυτα για το κλείσιμο του καταστήματος της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος .


Η έδρα της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος, το Αυλωνάρι και όλα τα χωριά της περιοχής, βρίσκονται σε αναπτυξιακή τροχιά και όλοι σχεδόν οι τομείς της οικονομίας αναπτύσσονται σταθερά, παρά τις δυσκολίες συνολικά της Οικονομίας της Χώρας, την ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια κ.α.
Είναι γεγονός ότι ο Τουρισμός στην ευρύτερη Περιοχή αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και ο Δήμος προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες στις υποδομές ώστε να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες τουριστών που έρχονται όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά όλο το χρόνο, (δρόμοι, βιολογικοί καθαρισμοί κλπ.).
Σε μια τέτοια πραγματικότητα, δεν δικαιολογείται το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ στο Αυλωνάρι. Έχει αναφερθεί ότι η Δημοτική Ενότητα Αυλώνος είναι στο κέντρο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και από εκεί περνούν χιλιάδες, για Κύμη και Σκύρο και είναι ο χώρος (Χάνια) που σταματούν για να αγοράσουν ότι έχουν ανάγκη.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, επανέρχεται στο θέμα και ομόφωνα αποφασίζει:

  • Ζητά την διατήρηση του Καταστήματος στο Αυλωνάρι, γιατί το έχουν ανάγκη οι επιχειρήσεις και οι χιλιάδες των κατοίκων και πέρα από τις Κοινότητες του Αυλώνος,
  • Να διατεθεί το αναγκαίο προσωπικό για την εξυπηρέτηση των πολιτών, των επιχειρήσεων και των διερχομένων.
  • Οι Δήμοι, Κύμης-Αλιβερίου, Ιστιαίας Αιδηψού και Καρύστου, που έχουμε παρόμοια προβλήματα (στην Αιδηψό και στο Μαρμάρι), συνεργαζόμαστε για την αντιμετώπιση του κοινού προβλήματος.
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
    Δ.Σ. ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΡΒΑΣ
Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!