Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η ΝΔ μπροστά με 31,4% -Χάνει 5 μονάδες, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 15,1% -Τρίτο το ΠΑΣΟΚΠροβάδισμα 16,3 μονάδων στην εκτίμηση ψήφου διατηρεί η ΝΔ έναντι του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ, στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega.

Στην πανελλαδική δημοσκόπηση που παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο διευθύνων σύμβουλος της Metron, Στράτος Φαναράς, η ΝΔ δείχνει απώλειες, τις οποίες ωστόσο δεν καρπώνεται η αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τη δεύτερη θέση με άνοδο των ποσοστών του, ενώ το ΠΑΣΟΚ χάνει, πέφτοντας στην τρίτη θέση.

Metron -Πρόθεση ψήφου
Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 24,6% (από 28,5% τον Φεβρουάριο). Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει άνοδο 1,4 μονάδων και είναι στη δεύτερη θέση με 11,8%, ενώ το ΠΑΣΟΚ πέφτει στην τρίτη θέση, χάνοντας 1,5 ποσοστιαία μονάδα σε ένα μήνα, με ποσοστό 10,2% (από 11,7%).


Metron: Εκτίμηση ψήφου
Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ παραμένει πρώτη σταθερά με 31,4%, ωστόσο εμφανίζει απώλειες 5,1 ποσοστιαίων μονάδων. Ο ΣΥΡΙΖΑ «τσιμπάει» 1,8 μονάδες και βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 15,1%, ενώ το ΠΑΣΟΚ χάνει σχεδόν δύο μονάδες και πέφτει στην τρίτη θέση, με ποσοστό 13%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 10,1%, η Ελληνική Λύση με 9,7%, η Πλεύση με 4,3%, η Νίκη με 3,2%. Ακριβώς στο 3% είναι η Νέα Αριστερά, η Φωνή Λογικής (Λατινοπούλου) είναι στο 2,4% και οι Δημοκράτες (Λοβέρδος) στο 1%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καρπώνεται τη φθορά της κυβέρνησης
Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega αποτυπώνεται φθορά για την κυβέρνηση, την οποία ωστόσο δεν καταφέρνει να καρπωθεί η αντιπολίτευση.

Ειδικότερα, οι θετικές γνώμες για την κυβέρνηση υποχωρούν στο 30% (από 35% τον Φεβρουάριο), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πολύ χαμηλά, με μόλις 10% θετικές γνώμες.

Double Score Μητσοτάκη έναντι Κασσελάκη
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει double score στις θετικές αξιολογήσεις σε σχέση με τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς συγκεντρώνει 34%, έναντι 17%.

Η δημοσκόπηση αποτυπώνει τη δυσαρέσκεια των πολιτών σχετικά με την πορεία της χώρας, καθώς οι ερωτηθέντες εκτιμούν κατά 66% ότι πάει προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ το 29% κρίνει προς τη σωστή.

Ως προς τα προβλήματα, οι πολίτες θεωρούν ότι τα σημαντικότερα είναι η ακρίβεια και η οικονομία και ακολουθούν η κρίση θεσμών, η εγκληματικότητα και η ανεπάρκεια κυβέρνησης/ανασφάλεια.

Την ίδια στιγμή, «βαθμολογούν» θετικά την κυβέρνηση ως προς τις επιδόσεις στον τομέα της προσέλκυσης του τουρισμού, στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, στην αμυντική θωράκιση της χώρας και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Αντίθετα, χειρότερες επιδόσεις καταγράφονται στην εγκληματικότητα, την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Παράλληλα, οι ερωτηθέντες κρίνουν κατά 88% ότι δεν έχει γίνει πρόοδος σχετικά με την απόδοση ευθυνών για το δυστύχημα των Τεμπών, ενώ μάλλον αρνητικές είναι οι εντυπώσεις από την κυβέρνηση στο ζήτημα αντιμετώπισης του πληθωρισμού.

«Μάλλον αρνητικές» είναι οι εντυπώσεις από την κυβέρνηση και στο ζήτημα της εγκληματικότητας.

Κατά της λειτουργίας των παραρτημάτων μη κρατικών πανεπιστημίων τάσσεται το 53%, ενώ υπέρ το 42%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι πολίτες δείχνουν να ενδιαφέρονται για τις επερχόμενες ευρωεκλογές και μάλιστα το 60% δηλώνει ότι θα ψηφίσει «σίγουρα». Επίσης, οι πολίτες προκρίνουν την αυτοπρόσωπη παρουσία, αντί για την επιστολική ψήφο

iefimerida.gr

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!