ΕΛ.ΑΣ.-Αδιάφθοροι: 129 συλλήψεις, 826 καταγγελίες – Χειροπέδες σε αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία μόνο το 2023 οι «αδιάφθοροι» δέχθηκαν περισσότερες από 826 καταγγελίες που αφορούσαν διεφθαρμένους ένστολους και δημόσιους υπαλλήλους. 54 περισσότερες από το 2021 που ανέρχονταν σε 772.
Μεγάλη ήταν η αύξηση και στα αυτόφωρα, πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό της τελευταίας 5ετιας. Οι άνδρες του Εσωτερικών Υποθέσεων προχώρησαν σε 33 αυτόφωρα το 2023, ενώ έγιναν συνολικά 129 συλλήψεις. Ανάμεσα στους συλληφθέντες διοικητές τμημάτων ασφάλειας, προϊστάμενοι ασφαλείας του Λιμενικού, πυροσβέστες αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι που αναζήτησαν παράνομο κέρδος.
Οι περισσότερες συλλήψεις αφορούσαν αστυνομικούς οι οποίοι στην πλειονότητά τους προχωρούσαν σε εκβιασμούς πολιτών απαιτώντας χρηματικά ποσά, άλλοι εμπλέκονταν σε κυκλώματα ναρκωτικών ενώ άλλοι κατηγορούνται για σωματεμπορία.
Οι προσεκτικές έρευνες και η αξιοποίηση κάθε πληροφορίες οδήγησαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων να πετύχουν τη σύλληψη τεσσάρων Διοικητών Αστυνομικών Τμημάτων σε όλη τη χώρα οι οποίοι λειτουργούσαν να να πρόκειται για εγκληματικές οργανώσεις.
Η μεγαλύτερη επιτυχία όσον αφορά στις συλλήψεις στο λιμενικό ήταν η εξάρθρωση του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης με μέλη τον προϊστάμενο ασφαλείας του Λιμενικού και τον βοηθό του. “Έσπρωχναν” στην αγορά ποσότητες κοκαΐνης που είχαν κατασχέσει οι συνάδελφοι τους.
Μετά από αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών οδηγήθηκαν και στην σύλληψη 2 πυροσβεστών. Ο ένας κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών και ο δεύτερος εκβίαζε την πρώην σύντροφο του με “ροζ” φωτογραφίες.

Ενώ δεκάδες είναι οι υποθέσεις που χειρίστηκαν με πρωταγωνιστές διεφθαρμένους του Δημοσίου τομέα.

Σημαντικό ρόλο στην πετυχημένη πορεία της υπηρεσίας- η οποία εποπτεύεται από Εισαγγελέα – έπαιξε η νέα ομάδα που συστάθηκε αποτελούμενη από έμπειρα στελέχη της ασφάλειας, με νέο επικεφαλής. Κατάφεραν και κέρδισαν την εμπιστοσύνη των πολιτών οι οποίοι τις περισσότερες φορές γίνονταν συνεργάτες των αστυνομικών και έπαιζαν τον δικό τους ρόλο μέχρι τη σύλληψη του διεφθαρμένου ένστολου ή δημοσίου υπαλλήλου.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!