Εκλογές : Εύβοια-Σκύρος- Έτοιμη η ΠΣτΕ-Η διαδικασία- Η καταμέτρηση των ψήφων-Οι ώρες -Το Evia online με συνεχή ροή από νωρίς το πρωί-Τα αποτελέσματα

Δείτε εδώ live όλα τα επίσημα τελικά αποτελέσματα ανά Δήμο στην Εύβοια

Το Evia Online είναι συνδεδεμένο ΖΩΝΤΑΝΑ στο επίσημο δίκτυο του Υπουργείου Εσωτερικών, τόσο για τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της Επικράτειας όσο και για τα επίσημα τελικά αποτελέσματα ανά δήμο της Εύβοιας.

Τα αποτελέσματα των φετινών εκλογών και στην Εύβοια θα μεταδοθούν νωρίτερα από κάθε άλλη φορά. Το Evia online με την εγκυρότητα και την αμεσότητα που το διέπει θα σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό -την ξεχωριστή Κυριακή της 21ης Μάϊου- τον παλμό τον εκλογών . Από το πρωί που ανοίγουν οι κάλπες μέχρι την στιγμή που θα κλείσουν. Με ρεπορτάζ και εικόνα από την εκλογική διαδικασία, δηλώσεις αλλά και παραλειπόμενα. Αμέσως μετά θα μεταδώσουμε την ροή των αποτελεσμάτων των εκλογικών τμημάτων της Εύβοιας και της Σκύρου. Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι online και με το Evia online για να γνωρίζετε πρώτοι τις ειδήσεις που αφορούν το μέλλον του τόπου μας.

Το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε στη δημοσιότητα την υπουργική απόφαση που καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων, αφού η απλή αναλογική αλλάζει τον τρόπο ανακοίνωσης.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00. Τα πρώτα «ασφαλή αποτελέσματα» θα δοθούν μεταξύ 21:00 και 21:30.

Η πρώτη εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος, αναμένεται στις 20:00, μία ώρα αφότου θα έχουν κλείσει οι κάλπες. Έπειτα από σχεδόν 1,5 ώρα, θα δοθούν στην δημοσιότητα τα πρώτα «ασφαλή αποτελέσματα», τα οποία θα δείχνουν τον νικητή τον εκλογών αλλά και την κατανομή των εδρών στο κοινοβούλιο.

Σε ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση των λεπτομερειών σχετικά με τη μετάδοση των αποτελεσμάτων των Βουλευτικών Εκλογών έτους 2023.

Η μετάδοση γίνεται απ’ ευθείας στο υπουργείο Εσωτερικών, όπως προβλέπεται από το άρθρο 94Α του π.δ. 26/2012, και θα ακολουθηθούν τα εξής βήματα:

Αμέσως μετά το πέρας της διαλογής των ψηφοδελτίων υπέρ των συνδυασμών, ο δικαστικός αντιπρόσωπος μεταδίδει στο Υπουργείο Εσωτερικών το αποτέλεσμα, κάνοντας χρήση της συσκευής ασφαλούς μετάδοσης (SRT).
Ειδικότερα μεταδίδει:

α) Τον ολικό αριθμό των εκλογέων που είναι εγγεγραμμένοι στο εκλογικό τμήμα.

β) Τον ολικό αριθμό των εκλογέων που ψήφισαν.
γ) Τον αριθμό των ψηφοδελτίων που αναγνωρίστηκαν ως έγκυρα.
δ) Τον αριθμό των άκυρων ψηφοδελτίων.
ε) Τον αριθμό των λευκών ψηφοδελτίων.
στ) Τον αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβαν κάθε συνδυασμός και κάθε μεμονωμένος υποψήφιος.

Στη συνέχεια ο δικαστικός αντιπρόσωπος παραδίδει το έντυπο του αποτελέσματος εκλογής υπέρ των συνδυασμών σε πιστοποιημένο αγγελιοφόρο του Δήμου (πριν την έναρξη καταμέτρησης των σταυρών υπέρ των υποψηφίων). Το έντυπο ψηφιοποιείται σε δημοτικό κατάστημα επιλογής του οικείου δήμου και αποστέλλεται μέσω του Υποσυστήματος Μετάδοσης Εκλογικών Αποτελεσμάτων του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων ΙΡΙΔΑ 2.0, στην έδρα της Εκλογικής Περιφέρειας. Έπειτα, από την έδρα της Εκλογικής Περιφέρειας, το αποτέλεσμα της εκλογής υπέρ των συνδυασμών μεταδίδεται τηλεφωνικά στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Στη συνέχεια ο δικαστικός αντιπρόσωπος καταμετρά τις ψήφους υπέρ υποψηφίων (σταυρούς προτίμησης) και μεταδίδει το αποτέλεσμα στο Υπουργείο Εσωτερικών με χρήση της συσκευής ασφαλούς μετάδοσης (SRT), ακολουθώντας τις εσώκλειστες οδηγίες.
Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι μπορούν να λαμβάνουν τα αποτελέσματα υπέρ των συνδυασμών και υπέρ των υποψηφίων από το Υπουργείο Εσωτερικών για ενημέρωση των ιστοσελίδων τους και γενικότερα των ενδιαφερομένων. Οι διατάξεις της παρούσας παραγράφου διαλαμβάνουν και
τα εκλογικά τμήματα εκτός Ελληνικής Επικράτειας.
Δεν επιτρέπεται οι Περιφερειακές Ενότητες να ανακοινώνουν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, εκλογικά αποτελέσματα σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, ιστοχώρους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εάν δεν έχει προηγηθεί η μετάδοσή τους από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Ο μηχανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας παραμένει σε εγρήγορση για την ομαλή διεξαγωγή
των Εθνικών Εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 Σε εγρήγορση θα παραμείνει ο μηχανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την ομαλή διεξαγωγή των Εθνικών Εκλογών της 21 ης  Μαΐου 2023. Έχει ολοκληρωθεί ήδη εντατική προεργασία, από τα εκλογικά συνεργεία, τα οποία συγκροτήθηκαν ανά Περιφερειακή Ενότητα.
 Συνολικά, έχουν επιστρατευθεί 144 υπάλληλοι για την υποστήριξη της λειτουργίας του
συνόλου των Εκλογικών Τμημάτων.
 Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν 1.293 Εκλογικά Τμήματα, στα διοικητικά όρια της
Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
 
Εφοδιάστηκαν ήδη με κάλπες, σάκους με εκλογικό υλικό και ψηφοδέλτια, προκειμένου να
εξυπηρετήσουν τους 518.648 εκλογείς. Επισημαίνεται ότι ενδέχεται να έχει διαφοροποιηθεί η κατανομή των εκλογέων στα εκλογικά τμήματα συγκριτικά με τις εκλογικές διαδικασίες του 2019. Κάθε πολίτης μπορεί να ενημερωθεί από την εφαρμογή: «Μάθε πού ψηφίζεις», η οποία έχει επικαιροποιηθεί.
 Για την ενημέρωση των ΜΜΕ της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και των πολιτών, η Περιφέρεια
Στερεάς Ελλάδας θα λειτουργήσει Εκλογικό Ενημερωτικό Κόμβο, όπου θα αναμεταδίδονται τα
αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (https://pste.gov.gr) θα
λειτουργήσει επίσης Ειδικό Πληροφοριακό Σύστημα, το οποίο θα παρέχει αναλυτικά
αποτελέσματα ανά Εκλογικό Τμήμα και συγκριτικά στοιχεία σε σχέση με προηγούμενες
Εθνικές Εκλογές.
 
«Αναλάβαμε και ολοκληρώσαμε εγκαίρως την προετοιμασία φακέλων, σάκων και
ψηφοδελτίων για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας», δήλωσε ο
Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε: «Ευχαριστώ όλους τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας -και ιδιαιτέρως τους
144 που συγκροτούν τα εκλογικά μας συνεργεία- για την εργατικότητα, τη σοβαρότητα και τη
συνέπεια που επέδειξαν. Καλά αποτελέσματα να έχουμε για την πατρίδα μας και φυσικά για τη Στερεά Ελλάδα, για να προχωρήσουμε μπροστά και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τους νέους αυτού του τόπου!»

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!