Εύβοια: Έφτασαν τα πρώτα χιόνια του 2024 – Πως θα κινηθεί η κακοκαιρία – Υπέροχες εικόνες και βίντεο

Στα «λευκά» ντύθηκαν πολλά χωριά της Εύβοιας καθώς κατέφτασε το ψυχρό κύμα κακοκαιρίας, ενώ αισθητή έχει γίνει η πτώση της θερμοκρασίας σε όλο το νησί.

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα σε Χαλκίδα, Αιδηψό, Μαντούδι, Ψαχνά και Σκύρο είναι 7 βαθμοί Κελσίου, 5 βαθμοί στην Κύμη και 9 στην Κάρυστο.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες δεν είναι απαραίτητες, αλλά συστήνονται στο οδικό δίκτυο Στρόπωνες – Στενή – Μετόχι.

Στην Σέττα και τα ορεινά χωριά του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων υπάρχει χιονόστρωση που σε ορισμένες περιοχές ξεπερνά τους 30 πόντους.

Τα μηχανήματα έρχου Περιφέρειας και Δήμων, δίνουν από τη νύχτα μάχη ώστε να διατηρηθεί προσβάσιμο το οδικό δίκτυο και μέχρι στιγμής έχει κερδηθεί το στοίχημα.

- Διαφήμιση -
Δείτε τι δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης

“Τα πρώτα χιόνια του 2024 ήρθαν χωρίς σημαντικά προβλήματα, με τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και τα μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και των Δήμων να κρατούν τις προσβάσεις στα ορεινά μας χωριά ανοιχτές.
Οπωσδήποτε προσοχή στους οδηγούς και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων όπου απαιτείται, απολαμβάνουμε όμως τα στολισμένα μας βουνά με την πιο όμορφη χειμερινή τους φορεσιά!!”

Ο καιρός για σήμερα Τετάρτη 10/1

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Στα δυτικά λίγες νεφώσεις και στα ανατολικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά ορειν καθώς και στα ορεινά της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία μικρή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 05 με 08 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 10 με 13 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στην Εύβοια και λίγα χιόνια στα ορεινά. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία μικρή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!