Εύβοια: Ήχησε το 112 -Προσοχή στις μετακινήσεις σας-Τα καιρικά φαινόμενα που θα χτυπήσουν


Καμπανάκι κινδύνου κρούουν τις τελευταίες ώρες οι μετεωρολόγοι για την κακοκαιρία που αναμένεται να χτυπήσει από σήμερα το μεσημέρι και προειδοποιούν για σφοδρά φαινόμενα και μεγάλα ύψη βροχής σε συγκεκριμένες περιοχές.

Μήνυμα 112 πήγε σε Θεσσαλία, σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας και σε νησιά του Βορείου Αιγαίου για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Το μήνυμα 112
«Προειδοποιητικό μήνυμα για ισχυρές καταιγίδες – θυελλώδεις ανέμους από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 19/4 έως το μεσημέρι του Σαββάτου 20/4 στην περιοχή σας», αναφέρει το SMS που έλαβαν οι κάτοικοι της Εύβοιας αλλά και των υπόλοιπων περιοχών που αναμένεται να χτυπήσει η κακοκαιρία.

Μάλιστα, η ΕΜΥ σήμερα το μεσημέρι αναβάθμισε το δελτίο της σε έκτακτο δελτίο.Η επιδείνωση αναμένεται από τις προμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (20-04-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Τα έντονα φαινόμενα, που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.
Πιο αναλυτικά:
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
την Παρασκευή (19-04-24)
α. από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά,
β. από αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο (κυρίως στα δυτικά τμήματά της),
γ. τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!