Εύβοια -Αλιβέρι (Τώρα): Κόλαση φωτιάς-Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο από την πύρινη λαίλαπα που απειλεί το Καλέντζι-Πιθανή εκκένωση του χωριού

Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους του Αλιβερίου καθώς η φωτιά που καίει από το απόγευμα της Πέμπτης στο βουνό κοντά στο ΑΗΣ Αλιβερίου, τώρα κινείται απειλητικά προς το χωριό Καλέντζι με το στοίχημα από την Πυροσβεστική να την κρατήσουν μακριά από την κατοικημένη περιοχή, πράγμα δύσκολο, καθώς η πρόσβαση είναι σχεδόν αδύνατη και οι άνεμοι πνέουν ακόμα στην περιοχή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης, δήλωσε αποκλειστικά στο eviaonline ότι “το μέτωπο έχει ανοίξει και η πρόσβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής που επιχειρούν είναι δύσκολη στο σημείο, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι που δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο το έργο της κατάσβεσης.

Το μέτωπο εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα. Δυστυχώς η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα από Μηλάκι προς Καλέντζι, καθώς έχει βρει πυκνή βλάστηση. Η επικινδυνότητα είναι πολύ μεγάλη καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Η κατάσταση είναι οριακή. Υπάρχει σκέψη για εκκένωσή του χωριού Καλέντζι”

Δυστυχώς στην περιοχή που κατευθύνεται η φωτιά υπάρχουν και κτηνοτροφικές μονάδες. Στο σημείο βρίσκεται ο αντιδήμαρχος Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Αναπληρωτής Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νίκος Μαστροκώστας

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!