Εύβοια: Αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο μεγάλο οδικό έργο!

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για ένα έργο στολίδι που έρχεται για την Εύβοια – Θέμα ημερών είναι να ξεκινήσει ο πρώτος μεγάλος δρόμος της Εύβοιας.


Η Εύβοια είναι ένας νομός με φτωχό οδικό δίκτυο όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό που ζητούν οι Ευβοιώτες όλα τα έτη είναι να δημιουργηθεί ένας δρόμος για να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές στην άσφαλτο.

Είναι θέμα ημερών προκειμένου να πέσουν οι υπογραφές για τον πρώτο μεγάλο δρόμο στην Εύβοια, την Παράκαμψη Χαλκίδας που θα είναι στολίδι όχι μόνο για τη Χαλκίδα αλλά και για όλο τον νομό μιας και θα μειώσει τις αποστάσεις.

Η εργολαβία για τον πρώτο μεγάλο δρόμο της Εύβοιας παρουσιάστηκε προ ημερών στη Βουλή στην αρμόδια Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και πλέον είναι θέμα ημερών η υπογραφή της σύμβασης.

- Διαφήμιση -
Που βρίσκεται το έργο της παράκαμψης Χαλκίδας

Το έργο βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο υπογραφής της σύμβασης. Στόχος είναι μέσα στο έτος να έχουν στηθεί τα πρώτα εργοτάξια και να εκκινήσουν οι εργασίες για τον πρώτο μεγάλο δρόμο της Εύβοιας. Το έργο της μελέτης και κατασκευής της οδικής παράκαμψης της Χαλκίδας και των Ψαχνών συνολικού μήκους 26,2 χλμ δημοπρατήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο με προυπολογισμό 210 εκατ. ευρώ.

Η οδός της Παράκαμψης Χαλκίδας με τα συνεχόμενα τμήματα της Παράκαμψης Ψαχνών και της αρτηρίας σύνδεσης Βόρειας – Νότιας Εύβοιας εντάσσεται στα έργα βελτίωσης της οδικής σύνδεσης Αθήνας και Χαλκίδας με τη βόρεια Εύβοια. Παράλληλα, συμβάλλει στην αποσυμφόρηση του αστικού ιστού της Χαλκίδας, της Νέας Αρτάκης και των Ψαχνών από τη διερχόμενη κυκλοφορία, η οποία σήμερα διέρχεται από τις παραπάνω αστικές περιοχές.

Η δημοπράτηση για τον πρώτο μεγάλο δρόμο της Εύβοιας πραγματοποιήθηκε στις αρχές του έτους αρχικά με την υποβολή των φακέλων και στη συνέχεια με την αποσφράγιση των προσφορών. Η διάρκεια του έργου έχει οριστεί σε 48 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!