Εύβοια: Εγκαταλείπουν άρον άρον οι γιατροί το Νοσοκομείο Χαλκίδας – Αποχωρεί και ο Ορθοπεδικός χειρουργός Νικηφόρος Στάικος – Τι συνέβη

Εγκαταλείπουν άρον άρον οι γιατροί το Νοσοκομείο Χαλκίδας, καθώς οι ελλείψεις σε προσωπικό νοσηλευτικό και ιατρικό έχει σαν αποτέλεσμα την συσσώρευση του όγκου δουλειάς στις πλάτες των λίγων…

Ο Ορθοπεδικός χειρουργός Νικηφόρος Στάικος και πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών Ευβοίας, είναι ακόμη ένας που ακολουθεί το δρόμο της εξόδου από το Νοσοκομείο Χαλκίδας, εγκαταλείποντας τη μοναδική θέση του ορθοπεδικού στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, στο eviaonline για να δουλέψει σωστά το Νοσοκομείο Χαλκίδας χρειάζεται το διπλάσιο προσωπικό. 

“Κανείς δεν έχει βοηθήσει το νέο νοσοκομείο. Από πέρσι φεύγουν συνεχώς γιατροί. Δεν βγαίνει το φόρτο εργασίας. 1100 ασθενείς δεχόμαστε εμείς κάθε 4 ημέρες. Τόσους δέχεται και ο Ευαγγελισμός. Τα θέματα είναι και εξωτερικά και εσωτερικά. Δεν φαίνεται να υπάρχει ελπίδα. Αντικειμενικά στην Χαλκίδα δεν πρόκειται να έρθει ούτε ένα ευρώ γιατί υπάρχει η Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, ο Βόλος, η Λάρισα που αποτελούν προτεραιότητα. Τα λάθη όμως είναι διαχρονικά και έχουν γίνει. Για να δουλέψει το πλάνο, θέλει το διπλάσιο προσωπικό. Δεν έχουμε κρεβάτια… σε κάθε εφημερία ψάχνουμε κρεβάτια. Να γίνει μια ανακαίνιση στο κτίριο του παλιού Νοσοκομείου και να δουλεύει εναλλάξ το παλιό και το νέο Νοσοκομείο, αυτό νομίζω θα βοηθούσε”

Ο αγαπητός και άξιος γιατρός Νικηφόρος Στάικος πλέον θα βρίσκεται στο Νοσοκομείο Ναυπλίου.

Θέση στην αποχώρηση του κ. Στάικου πήρε και η Ιωάννα Ιωάννου πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας όπου ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή της: 

“Με αυτούς τους ρυθμούς το νοσοκομείο θα αδειάσει από προσωπικό…..!
Από αρχές του 2022 έως σήμερα, 21 ειδικευμένοι γιατροί έχουν αποχωρήσει από το νοσοκομείο Χαλκίδας, κάποιοι από αυτούς με σύνταξη και οι υπόλοιποι δέχθηκαν θέσεις σε άλλα νοσοκομεία ή άνοιξαν δικό τους ιατρείο.
Τις επόμενες μέρες ακολουθεί και ο κος Στάικος, ενώ σκέφτονται να αποχωρήσουν και άλλοι…..!
Επίσης από το 2022 έχουν φύγει περίπου 30 ειδικευόμενοι γιατροί και 56 από τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
Και όλα αυτά μέχρι σήμερα γιατί αναμένονται και άλλες αποχωρήσεις μέχρι τέλος του χρόνου…..!
Να μην ξεχνάμε ότι τέλος Δεκεμβρίου λήγουν πάνω από 200 συμβάσεις εργαζομένων….. χωρίς να ξέρουμε τι θα ακολουθήσει…..!
ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ;”

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!