Εύβοια: Επιχείρηση απεγκλωβισμού κτηνοτρόφων – Βρίσκονται στα μαντριά τους

Σε ετοιμότητα είναι Δήμος και Περιφέρεια, ώστε να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έφερε στο νησί η κακοκαιρία Μπάρμπαρα, έχοντας αφήσει πίσω της ακόμα πολλά προβλήματα.

Νέα επιχείρηση απεγκλωβισμού βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί του Σαββάτου 11/2 στον Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων, ώστε να καταφέρουν τα μηχανήματα να προσεγγίσουν 2 κτηνοτρόφους που έχουν εγκλωβιστεί στα μαντριά τους στην περιοχή του Μίστρου.

Βρίσκονται εκεί από την αρχή της κακοκαιρίας, καθώς βρέθηκαν στα ποιμνιοστάσιά τους, ώστε να φροντίσουν τα ζώα τους με τον χιονιά.

Να τονίσουμε πως σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο eviaonline o Ηρακλής Τσώκος πρόεδρος της κοινότητας Μίστρου, οι κτηνοτρόφοι είναι καλά στην υγεία τους και έχουν όλα τα απαραίτητα από τροφή και ρεύμα ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα μέχρι να προσεγγίσουν το σημείο.

Το χιόνι έχει ξεπεράσει στην περιοχή τα 2 μέτρα και τα μηχανήματα κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να προσεγγίσουν καθώς σε όλο τον δρόμο, εκτός από τον μεγάλο όγκο χιονιού, έχουν να αντιμετωπίσουν και τα πεσμένα δέντρα.

- Διαφήμιση -

“Υπολογίζουμε ότι σήμερα θα έχουμε φτάσει στο σημείο που βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι και θα τους γυρίσουμε μα ασφάλεια σπίτι τους”, δήλωσε ο Ηρακλής Τσώκος και συνέχισε “δεν έχουν κανένα πρόβλημα, έχουν μαζί τους φαγητό και γεννήτριες”.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!