Εύβοια: Ικανοποιημένη η εστίαση με την κίνηση των εορτών – Τι σχολίασε στο eviaonline o πρόεδρος Β. Ευθυμίου

Ικανοποιημένοι είναι οι καταστηματάρχες της εστίασης στην Εύβοια από την κίνηση που παρατηρήθηκε στα μαγαζιά τους την εορταστική περίοδο, καθώς σύμφωνα με τα όσα μας δήλωσε ο Πρόεδρος της Εστίασης Ευβοίας Βασίλης Ευθυμίου, οι επιχειρηματίες παρατήρησαν πρωτοφανή αύξηση του τζίρου τους.

Εν μέσω δύσκολης συγκυρίας και έπειτα από μια μακρά περίοδο όπου οι τζίροι των επιχειρήσεων παρέμεναν καθηλωμένοι, το εορταστικό κλίμα στην τοπική αγορά και η αυξημένη κίνηση των καταναλωτών τις ημέρες των Χριστουγέννων “ζέσταναν” τους παγωμένους τζίρους σε εμπόριο και εστίαση.

Οι επαγγελματίες στην εστίαση – τουλάχιστον για τις επιχειρήσεις που παρέμειναν ανοιχτές τις ημέρες των εορτών – αφήνουν πίσω τους με χαμόγελο την εορταστική περίοδο και προσδοκούν αντίστοιχη κίνηση και μέσα στον χειμώνα, ώστε να καταφέρουν να αντισταθμίσουν τις απώλειες που δημιουργούν οι αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις εν μέσω χειμερινής περιόδου.

“Ήταν μια περίοδος που είχαμε χρόνια να δούμε. Τα δύο χρόνια της πανδημίας με τα περιοριστικά μέτρα σε συνδυασμό με την ενεργειακή κρίση μας έχουν γονατίσει. Μας περιμένει δύσκολος χειμώνας, αλλά η εορταστική περίοδος ήταν πραγματικά μια ανάσα για όλους εμάς που παλεύουμε να κρατήσουμε ανοιχτές τις επιχειρήσεις μας”, δήλωσε στο eviaonline ο Βασίλης Ευθυμίου.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!