Εύβοια-Κακοκαιρία Daniel- Οι Ροβιές στο “μάτι του κυκλώνα” Γκρεμίστηκαν φράγματα τόνων – Πλημμύρισαν σπίτια (βίντεο)

Χαοτική η κατάσταση που επικρατεί στις Ροβιές του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας όπου η κακοκαιρία Daniel “έδειξε τα δόντια της” με τους κατοίκους να προσπαθούν να περιμαζέψουν ότι μπορούν καθώς η ισχυρή καταιγίδα προκάλεσε μεγάλες καταστροφές.

Σύμφωνα με τις περιγραφές κατοίκων στο eviaonline τα νερά κατέβαιναν με μεγάλη ορμή από το βουνό και παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Οι κορμοί δέντρων που ήταν στοιβαγμένοι στις άκρες του δρόμου παρασύρθηκαν και κατέληξαν στη θάλασσα.

Όσα σπίτια ήταν ισόγεια και υπόγεια πλημμύρισαν με τους κατοίκους να έχουν μερικώς αποκαταστήσει ότι μπορούν, καθώς τα σπίτια έχουν γεμίσει λάσπες και φερτά υλικά.

“Δεν ξέρουμε πως θα είναι ο χειμώνας που θα έρθει. Αν έγινε αυτό αρχές Σεπτέμβρη τι άλλο μας περιμένει”, δήλωσε κάτοικος της περιοχής στο eviaonline.

Μεγάλες ζημιές υπέστη και ο Συνεταιρισμός των Ροβιών, ενώ οι οικισμοί Σαρακήνικο, Μακρύς Γιαλός και Καστρί παραμένουν αποκλεισμένοι.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στη περιοχή συντονίζοντας τις ενέργειες της Περιφέρειας σε συνεργασία με τον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας. δήλωσε στο eviaonline. “Συντονίζουμε τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα. Καθαρίζονται οι δρόμοι, προσπαθούμε σε συνεννόηση με τη ΔΕΔΔΗΕ να αποκατασταθούν οι βλάβες στην ηλεκτροδότηση, έγιναν κάποιες διασώσεις ανθρώπων, ενώ συνδράμουμε και το έργο της Πυροσβεστικής”,

Κλειστός είναι για την ώρα ο δρόμος Ροβιών – Ιστιαίας λόγω μεγάλης κατολίσθησης.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!