Εύβοια: ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες- Εκδικάστηκε στο ΣτΕ η προσφυγή των Δήμων Ερέτριας και Κύμης-Αλιβερίου – Σε 2 ή 3 μήνες η απόφαση

Εκδικάστηκε σήμερα το πρωί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η προσφυγή που έχουν καταθέσει οι Δήμοι Ερέτριας και Κύμης-Αλιβερίου και για το μεγάλο αιολικό πάρκο στα όρια των Δήμων Ερέτριας, Κύμης-Αλιβερίου και Διρφύων-Μεσσαπίων.

Συγκεκριμένα η προσφυγή αφορά την έγκριση περιβαλλοντικών όρων για το μεγάλο αιολικό πάρκο ανεμογεννητριών 240 MW, που σχεδιάζεται στους τρεις Δήμους, το οποίο αιτήθηκε να κατασκευάσει η εταιρεία Ευβοϊκός Βορέας. Η εκδίκαση διήρκησε περίπου τρεις ώρες. Οι δικηγόροι όλων των πλευρών εξέθεσαν τις θέσεις των εντολέων τους. Η απόφαση αναμένεται να βγει σε δύο η τρεις μήνες.

Στις 29 Νοεμβρίου θα πρέπει να καταθέσουν υπόμνημα όλοι οι εμπλεκόμενοι, οι Δήμοι Κύμης-Αλιβερίου και Ερέτριας, ο Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας, η εταιρία Ευβοϊκός Βορέας και το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Μέσα στη αίθουσα έδωσαν το πρώην ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, οι αντιδήμαρχοι Δήμου Κύμης-Αλιβερίου Νίκος Μαστροκώστας, Κώστας Δημάς, η αντιδήμαρχος Ερέτριας Μαρία Παπαγγελή, ο Βασίλης Λύκος Βιολόγος – Αναλυτής Εκτίμησης & Διαχείρισης Κινδύνου Βιολογικών Πόρων, καθώς και ο πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας Αναστάσιος Μπαλτάς. Πολλοί Ευβοιώτες που ταξίδεψαν στην Αθήνα περίμεναν με αγωνία έξω από την αίθουσα του ΣτΕ.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!