Εύβοια: Ο …από μηχανής θεός για τις Ανεμογεννήτριες-Το ελικόπτερο και οι αγώνες των φορέων ενάντια στην καταστροφή της Φύσης- (Βίντεο και φωτο)

Με ελικόπτερα φτάνουν τα εξαρτήματα για την προεργασία της εγκατάστασης των ανεμμογεννητριών με προπομπό τον ανεμολογικό ιστό. Αντιδρούν σθεναρά οι τοπικές κοινωνίες σε Εύβοια και Σκύρο.

Αυτή την φορά διήρκησε πέντε ημέρες ο συνεχής αγώνας για την αποτροπή της εγκατάστασης ανεμολογικού ιστού στην θέση Λέυκα Στροπώνων Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων από το Δίκτυο Συλλόγων και Φορέων για την Προστασία της Ευβοϊκής Γης.

Έγινε αναφορά και καταγγελία για παράνομη εγκατάσταση ήδη από την Παρασκευή 8/3, συνεχείς επισκέψεις στο βουνό από μέλη μας, εκ νέου καταγγελία σημέρα μετά τον εντοπισμό των σημερινών εργασιών εγκατάστασης του ιστού και κινητοποίηση-διαμαρτυρία σήμερα στην Ράχη Συκά Δίρφεος παρουσία της Αστυνομίας (ενστόλων και μη). Συμμετείχαν κάτοικοι των Στροπώνων , εκπρόσωποι συλλόγων , πολίτες. Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων κος Ψαθάς.

Είμαστε ήδη σε μια κρίσιμη φάση όσον αφορά τους κινδύνους που απειλούν την ορεινή φύση στο νησί της Εύβοιας και της Σκύρου. Οι ανεμολογικοί ιστοί είναι οι προάγγελοι των όσων θα ακολουθήσουν. Συνεχίζουμε τους αγώνες κυρίως στα βουνά αλλά και νομικά όπου χρειάζεται.

Στην Εύβοια και στην Σκύρο

Βουνά και δάση

Κανείς δεν θα χαλάσει.

Δίκτυο Φορέων και Συλλόγων για την Προστασία της Ευβοϊκής Γης.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!