Εύβοια: Ραγδαία επιδείνωση με νέο κύμα έντονων χιονοπτώσεων μέσα στη νύχτα

Δύσκολη αναμένεται να είναι η νύχτα της Κυριακής προς τα ξημερώματα της Δευτέρας, με τους μετεωρολόγους να περιμένουν επιδείνωση των φαινομένων από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα».

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί πως έρχεται έξαρση των καιρικών φαινομένων με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό. Και λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων έχουν γίνει συστάσεις στους πολίτες να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και απηύθυνε έκκληση στον ιδιωτικό τομέα οι εργαζόμενοι για τους οποίους απαιτείται η φυσική παρουσία να προσέλθουν μετά τις 10.00 το πρωί στην εργασία τους.

Οι περιοχές που επηρεάζονται ιδιαίτερα τις επόμενες ώρες, είναι η Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια, αλλά και η Κρήτη καθώς θα χιονίσει.

Μεγάλοι όγκοι χιονιού θα «σκεπάσουν» τη Δευτέρα (6/2) το μεγαλύτερο τμήμα της Αττικής

- Διαφήμιση -

Πάντως, τη Δευτέρα (6/2) αναμένεται το μεγάλο «χτύπημα» της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα στην Αττική, όπως προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος έκανε λόγο για μεγάλο όγκο χιονιού από τα ξημερώματα μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας.

Μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημέρωσε για την εξέλιξη της κακοκαιρίας. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι η Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, αλλά και η Κρήτη σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Αυτό ενδέχεται να δημιουργήσει μεγάλο πάχος χιονιού στην επιφάνεια με έμφαση τα βόρεια, βορειοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα της Αττικής, εξήγησε και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι σε ετοιμότητα και ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους.

Η ανάρτηση:

«Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία προς τα ξημερώματα αύριο και μέχρι το μεσημέρι αναμένουμε μεγάλο όγκο χιονόπτωσης στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού Αττικής.

Αυτό ίσως οδηγήσει σε μεγάλο πάχος χιονιού στην επιφάνεια με έμφαση τα βόρεια βορειοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα.

Αντίστοιχη εικόνα λαμβάνουμε και για Βοιωτία, Εύβοια αλλά και Κρήτη σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Μεγάλη προσοχή και ετοιμότητα από όλους μας!».

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!