Εύβοια-Σκύρος: Άνοιξαν οι κάλπες για τον Δεύτερο γύρο-Είναι άκυρο το ψηφοδέλτιο αν θα μπει σταυρός ;


Στις κάλπες προσέρχονται ξανά σήμερα από της 7πμ οι εκλογείς των Δήμων Ερέτριας και Σκύρου για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023, προκειμένου να αναδειχθούν οι δήμαρχοι μεταξύ των πρώτων δύο συνδυασμών της προηγούμενης Κυριακής.

Στην Ερέτρια αντίπαλοι είναι ο Νίκος Γουρνής (40.99%) και Γιάννης Δημητρόπουλος (29.61%) . Στην Σκύρο συγκρούονται ο Νίκος Μαυρίκος (38,64%) και ο Κυριάκος Αντωνόπουλος ( 20,54%.)

Όπως και στον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, έτσι και σήμερα οι κάλπες που άνοιξαν στις 7 π.μ. θα κλείσουν στις 7 μ.μ.

Επισημαίνεται πως σε περιπτώσεις που – κατά το κλείσιμο της κάλπης – υπάρχουν ουρές έξω από κάποιο εκλογικό τμήμα, συνήθως δίνεται παράταση ορισμένων λεπτών, κάτι που αποφασίζει ο εκάστοτε δικαστικός αντιπρόσωπος

Να υπογραμμισθεί πως στη νέα αναμέτρηση δεν τίθεται σταυρός προτίμησης, καθόσον αυτή διεξάγεται μεταξύ των υποψήφιων Δημάρχων των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους. Η σημείωση, ωστόσο, σταυρού προτίμησης δεν συνεπάγεται την ακυρότητα του ψηφοδελτίου.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!