Εύβοια: Σοκ- 5 γιατροί απειλούν να παραιτηθούν από κέντρο υγείας

Ένα γεγονός πρωτόγνωρο διαδραματίζεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στον τομέα της πολύπαθης υγείας και του ΕΣΥ καθώς πέντε γιατροί απειλούν να παραιτηθούν από Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, αντιδρώντας στην απόφαση της 5ης ΥΠΕ, να αλλάξει την διεύθυνσης της μονάδας.

Είχε προηγηθεί η απόφαση του επικεφαλής της υγειονομικής περιφέρειας κ. Σερέτη για αντικατάσταση της επικεφαλής επί πολλά έτη Μορόζοβα Τατιάνας. Η αντίδραση ήταν άμεση .Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας που υπογράφουν αίτηση – δήλωση, προς τον διευθυντή και υποδιευθυντή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με κοινοποίηση στον υπουργό υγείας και τον δήμαρχο Ιστιαίας Αιδηψού είναι:


Οι Μορόζοβα Τατιάνα ( Περιμένης Αναστάσιος, Παληά Μαρίνα, Στασινού Αικατερίνη και Λουκατζίκου Άννα Αλεξάνδρα. Όλοι ζητούν να ανακληθεί ώστε να μην υποβάλουν την παραίτηση τους “προσπαθώντας να υπερασπιστούμε την ηθική, την αξιοκρατία, την δικαιοσύνη, το κύρος, την αξιοπρέπεια μας και την βέλτιστη εξυπηρέτηση των ασθενών μας” όπως αναφέρουν οι ίδιοι “επιφυλασσόμεθα κατά παντός νομίμου δικαιώματος μας”.


Οι Γιατροί αυτοί κάνουν λόγο στην αίτηση τους για “παύσεις και ορισμούς εν μία νυκτί… σοβαρές δυσλειτουργίες του Κέντρου Υγείας… καμία απάντηση ή πρόθεση διαλόγου… καμία αναγνώριση αλλά αντιθέτως απαξίωση… αδιαφάνεια… απαξίωση… προβλήματα στη συνεργασία… συνθήκες που καθιστούν δυσχερή την λειτουργία του Κέντρου Υγείας με αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση και περίθαλψη των ασθενών… αδυναμία να συνεχίσουν να εργάζονται υπό αυτές τις συνθήκες…”

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!