Εύβοια : Τι περιέχει το απόρρητο πόρισμα για το Σεισμό -Τα τρία ιστορικά σεισμών στην περιοχή -Τι δήλωσε ο Ευθύμιος Λέκκας

Άμεσα έσπευσε στην Εύβοια ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας για την Εύβοια για την σύγκληση της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου ενώ μέσα σε μια ώρα εκδόθηκε πόρισμα που είναι εμπιστευτικό.

Ο κ. Λέκκας δήλωσε ότι το απόρρητο πόρισμα περιέχει, στο πρώτο του σκέλος, την εκτίμηση των επιστημόνων για τον σεισμικό κίνδυνο ενώ στο δεύτερο σκέλος που αφορά τους φορείς, δίνονται οδηγίες για το πώς πρέπει να κινηθούν.

Επεσήμανε πως “Παρακολουθούμε στενά το φαινόμενο. Τα ρήγματα Ψαχνών και Ευβοϊκού απαιτούν επιτήρηση, στην περιοχή έχουν καταγραφεί στο παρελθόν τρία ιστορικά σεισμών. Για το λόγο αυτό, όπως είπε ο καθηγητής, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ έγινε άμεσα σύγκληση της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου εκδόθηκε πόρισμα που είναι εμπιστευτικό και προωθήθηκε προς τους αρμόδιους φορείς.

Δήμαρχος Διρφύων- Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς

Ο δήμαρχος Δελφών Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς δήλωσε στο Evia on line «Μέχρι αυτή την ώρα η γη κυριολεκτικά χορεύει αλλά χορεύει σε ρυθμούς χελώνας, υπάρχει ανησυχία στους κατοίκους, αλλά δεν ήταν τέτοια που να τους οδηγήσει να μείνουν έξω από τα σπίτια τους ή να απομακρυνθούν από την περιοχή».

Εν τω μεταξύ 6 συνεργεία του υπουργείου Υποδομών 2 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και 2 των δήμων ελέγχουν τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν εντοπίσει κάποιες ζημιές άξιες λόγου όπως τόνισε sto Evia on line στο ο αντπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης.

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει η Μόνιμη Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ ώστε να γίνει αποτίμηση της κατάστασης.

Ο καθηγητής κ Λέκκας πάντως εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την εξέλιξη του φαινομένου υπογραμμίζοντας πως «δεν συντρέχει λόγος μεγαλύτερης ανησυχίας». Σε επιφυλακή παραμένει πάντως η πυροσβεστική υπηρεσία και η αστυνομική διεύθυνση Ευβοίας .

Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα
Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!