Εύβοια -φωτιά: Νύχτα αγωνίας στο Αλιβέρι – Οι φλόγες πλησιάζουν στο χωριό Καλέτζι -Χιλιόμετρα το μέτωπο Ανήσυχος ο Γ. Κελαϊδίτης-Τι μας δήλωσε αποκλειστικά (βίντεο σοκ)

Συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά στο βουνό πίσω από τον ΑΗΣ Αλιβερίου που ξέσπασε στις 7 το απόγευμα κινητοποιώντας δυνάμεις της Πυροσβεστικής, υδροφόρες του Δήμου, καθώς και εθελοντές της Ομάδας Διάσωσης Ευβοίας sar-312.

Στην μάχη με τις πύρινες φλόγες έχουν ριχτεί 70 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα, ενώ επιχείρησε και ένα αεροσκάφος – Στην κατάσβεση συνδράμουν και υδροφόρες της περιφέρειας και των ΟΤΑ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης, δήλωσε αποκλειστικά στο eviaonline ότι “το μέτωπο έχει ανοίξει και η πρόσβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής που επιχειρούν είναι δύσκολη στο σημείο, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι που δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο το έργο της κατάσβεσης. Το μέτωπο εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα. Δυστυχώς η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα από Μηλάκι προς Καλέντζι, καθώς έχει βρει πυκνή βλάστηση. Η επικινδυνότητα είναι πολύ μεγάλη καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Η κατάσταση είναι οριακή. Υπάρχει σκέψη για εκκένωσή του χωριού Καλέντζι”

Δυστυχώς στην περιοχή που κατευθύνεται η φωτιά υπάρχουν και κτηνοτροφικές μονάδες. Στο σημείο βρίσκεται ο αντιδήμαρχος Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Αναπληρωτής Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νίκος Μαστροκώστας

Από τον δρόμο προς Καλέντζι
Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!