Κάρυστος: “Ανεξέλεγκτη η φωτιά” δηλώνει ο Γ. Κελαϊδίτης στο eviaonline -Μάχη με τα εναέρια για οριοθέτηση – Τι δήλωσε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ευβοίας κ. Ψαρρός (video)

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 23/7 στο Πλατανιστό του Δήμου Καρύστου, καθώς παρατηρούνται συνεχείς αναζωπυρώσεις σε 3 μέτωπα, ενώ εξαπλώνεται γρήγορα με τους ανέμους να δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης καθώς πνέουν με πολλά μποφόρ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης που το πρωί της Κυριακής βρισκόταν στο συντονιστικό για πιθανές φωτιές στην Εύβοια, δήλωσε στο eviaonline πως η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, ενώ η μάχη της κατάσβεσης είναι εξαιρετικά δύσκολη

"Είναι ανεξέλεγκτη η φωτιά και δίνεται μάχη με τα εναέρια μέσα και τις επίγειες δυνάμεις. Ο οικισμός του Πλατανιστού είναι κοντά στο μέτωπο, ενώ πλήρη ανάπτυξη ο μηχανισμός της Περιφέρειας". 

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ευβοίας κ. Ψαρρός που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς, μιλώντας στο eviaonline τόνισε πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. “Τα μέτωπα είναι τρία και δυστυχώς εκτείνονται σε 3-4 χιλιόμετρα το καθένα. Δυστυχώς η μάχη είναι δύσκολη καθώς οι περιοχές είναι δύσβατες, οι αναζωπυρώσεις συνεχείς και οι άνεμοι δεν βοηθούν καθόλου. Δίνουμε πραγματικά μάχη με τις φλόγες”

Νωρίτερα σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λευτέρη Ραβιόλο που μίλησε στο eviaonline, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες εκκενώθηκε πλήρως το χωριό Ποτάμι στο οποίο διαμένουν κυρίως παραθεριστές, καθώς η φωτιά βρίσκεται ένα χιλιόμετρο μακριά.

Τεράστια είναι η κινητοποίηση της πυροσβεστικής με 9 οχήματα και 26 πυροσβέστες καθώς και 1 πεζοπόρο τμήμα, να “ρίχνονται στη μάχη”, ώστε να αντιμετωπίσουν την φωτιά που καίει δασική έκταση, αλλά εξαπλώνεται πολύ γρήγορα.

- Διαφήμιση -

Αυτή την στιγμή στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν εκτός από την Πυροσβεστική 2 υδροφόρες και 2 μηχανήματα έργου της Περιφέρειας, καθώς και 5 εναέρια. Δυνάμεις καταφθάνουν και από άλλες περιοχές του νησιού.

Το στοίχημα είναι η πυρκαγιά να οριοθετηθεί πριν πέσει ο ήλιος και σταματήσουν οι εναέριες ρίψεις νερού, ενώ είναι μεγάλη ανάγκη, όπως τονίστηκε να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι δυνάμεις των αεροπλάνων.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!