Κάρυστος: Μελισσοκομικός σύλλογος “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΗΓΑΣ”: Κάλεσμα σε κινητοποίηση


ΤΡΙΤΗ 13/2 ώρα 11.00 το πρωί
ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΜΕ ΤΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΑ – ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ – ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΜΑΣ
Συνάδελφοι μελισσοκόμοι, αγρότες, κτηνοτρόφοι, μετά την κινητοποίηση στην Κάρυστο της 1ης Φλεβάρη και τη συμμετοχή μας στο Πανευβοϊκό Συλλαλητήριο της Χαλκίδας, κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Ασκούμε συντονισμένη πίεση σε όλη τη χώρα, τη μέρα που οι εκπρόσωποι την Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων θα συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό. Στόχο να δοθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα μας.
Ασκούμε επίσης πίεση εν όψει της συνάντησης στη Λαμία, την Τετάρτη 14/2, των εκπροσώπων των Αγροτοκτηνοτροφικών και Μελισσοκομικών Συλλόγων της Εύβοιας με το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς, διεκδικώντας να παρθούν αποφάσεις για ουσιαστικά μέτρα στήριξης όλων μας.
Όλοι είμαστε μετέωροι για το τι θα κάνουμε φέτος με τα μελίσσια μας, τα χωράφια και τα ζωντανά μας. Βλέπουμε ότι η υπόθεση δε βγαίνει, το κόστος παραγωγής τεράστιο, οι ζωοτροφές πανάκριβες. Οι τιμές πώλησης των προϊόντων μας δεν βγάζουν τα έξοδα, που μεγαλώνουν συνεχώς. Τα αποτελέσματα της πολιτικής των κυβερνήσεων και της ΕΕ τα νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας, ενώ οι επιδοτήσεις μειώνονται διαρκώς και δεν ξέρουμε τί λογαριασμός θα γίνει στο τέλος.
Μια χούφτα ζάχαρη ή μια χούφτα ζωοτροφή δεν λύνει κανένα πρόβλημα, όταν οι πυρόπληκτοι του Πλατανιστού και της Αμυγδαλιάς δεν έχουν ακόμα δει ούτε ένα φράγκο από τον ΕΛΓΑ. Όταν τόσους μήνες μετά δεν έχει γίνει το παραμικρό έργο αντιπλημμυρικής – αντιπυρικής προστασίας.
Οι μεγαλοεπιχειρηματίες των ανεμογεννητριών καταπατούν τους μελισσότοπους και τους βοσκότοπους μας χωρίς να μας υπολογίζουν, ενώ και νέα επέλαση των ανεμογεννητριών, φωτοβολταϊκών και μπαταριών βρίσκεται στην πόρτα μας.
Αυτοί μετράνε μόνο κέρδη κι εμείς μόνο ζημιές, όταν θα έπρεπε τουλάχιστον να μας αποζημιώνουν για τις απώλειες που μας προκαλούν σε ζωικό κεφάλαιο, παραγωγή κι εγκαταστάσεις.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος
-Ουσιαστικές αποζημιώσεις στο 100% για φυσικές καταστροφές
-Αφορολόγητο πετρέλαιο για τα μηχανήματα μας
-ΔΕΗ Μείωση στην τιμή της κιλοβατώρας στα 0.07 λεπτά
-Φθηνές μελισσοτροφές και εφόδια
-Μείωση του κόστους παραγωγής με μόνιμη στήριξη

  • Να ελεγχθούν οι Ελληνοποιήσεις του μελιού, με ψήφιση αυστηρών κανόνων ελέγχου
  • Άρση και εκλογίκευση των πυροσβεστικών διατάξεων για τους μελισσοκόμους
  • Αναμόρφωση του ΕΛΓΑ για ολική αποζημίωση από καταστροφές.
    -Πρόσληψη Δημοσίου κτηνιάτρου στην Κάρυστο
    -Να δοθούν ΑΜΕΣΑ οι αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους του Πλατανιστού και της Αμυγδαλιάς.
    -Να ανακληθούν οι περικοπές στις επιδοτήσεις και το Πρασίνισμα, πλήρης ένταξη όλων των μελισσοκόμων στη χρηματοδότηση – επιδότηση επικονίασης
    -Άμεσα αντιδιαβρωτικές – αντιπλημμυρικές εργασίες στις πληγείσες περιοχές. Υπογειοποίηση όλων των γραμμών Μέσης Τάσης από ανεμογεννήτριες, για την αποφυγή πυρκαγιών
    -Τέρμα πια οι καραμέλες και οι μπανανόφλουδες. Η Πράσινη Ανάπτυξη δε μας παραμυθιάζει, άμεσα μέτρα προστασίας των μελισσοκόμων και των κτηνοτρόφων από την εγκατάσταση ΑΠΕ
    -Καθορισμός κρατικών αποζημιώσεων για τους μελισσοκόμους και τους κτηνοτρόφους από τα έργα κατασκευής Αιολικών Πάρκων και άλλων ΑΠΕ.
    Όχι άλλες ΑΠΕ στην υπερκορεσμένη Νότια Εύβοια.
    Αυτές τις μέρες απ’ άκρη σ’ άκρη στη χώρα, ακόμα και σε πολλές χώρες της Ευρώπης, οι μελισσοκόμοι, οι αγρότες είμαστε στους δρόμους για την επιβίωση μας
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΜΑΣ -ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΑΣ- ΣΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΜΑΣ!
    Καλούμε κάθε συνάδελφο μελισσοκόμο, αγρότη, κτηνοτρόφο αλλά και κάθε σύλλογο του τόπου μας να πάρει απόφαση και να συμμετέχει στην αγωνιστική μας κινητοποίηση.
    ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
    ΤΡΙΤΗ 13/2 ώρα 11.00 το πρωί κινητοποίηση έξω από το κτηνιατρείο Καρύστου
    ΤΕΤΑΡΤΗ 14/2 ώρα 11.00 το πρωί αντιπροσωπεία του συλλόγου μας και άλλων συλλόγων από την Εύβοια στο Περιφερειακό Συμβούλιο στη Λαμία
    Καλούμε το λαό της περιοχής, τους αυτό απασχολούμενους, τους εργαζόμενους να στηρίξουν τον αγώνα μας με την παρουσία τους στην κινητοποίηση. Ο αγώνας μας αφορά κάθε οικογένεια στον τόπο μας
Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!