Κάρυστος – Φωτιά: Λ. Ραβιόλος “Το μέτωπο της φωτιάς είναι πολύ μεγάλο – Καίει σε 10 εστίες και κατευθύνεται προς την Κάρυστο”

Σε προληπτική εκκένωση τεσσάρων οικισμών προχώρησε η αστυνομία, η πυροσβεστική αλλά και ο δήμος Καρύστου, καθώς η φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή απειλεί να φτάσει μέχρι τα σπίτια.

Ήδη οι κάτοικοι της νότιας Εύβοιας έλαβαν σχετικό μήνυμα από το 112 της Πολιτικής Προστασίας με το οποίο τους πληροφορεί ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις περιοχές Λιβάδι, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστό και να απομακρυνθούν προς την περιοχή της Καρύστου.

Μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ ο κ. Ραβιόλος απηύθυνε έκκληση για ενίσχυση των εναέρων μέσων. Επίσης πρόσθεσε ότι η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Κατευθύνεται προς τον οικισμό Λιβάδι και Πλατανιστό. Το μέτωπο της φωτιάς είναι πολύ μεγάλο καθώς καίει σε 10 εστίες και κατευθύνεται προς την Κάρυστο.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε τρεις διαφορετικές εστίες σε δασική έκταση στον Πλατανιστό Καρύστου Ευβοίας. Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί, μέχρι στιγμής, 26 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, εννέα οχήματα και πέντε αεροσκάφη, τα οποία συνέδραμαν αλλά αποχώρησαν.

- Διαφήμιση -

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!